Izjemen dogodek in slabšanje epidemioloških razmer

Kacin pohvalil in posvaril

A.S.
7. 9. 2020, 10.06
Posodobljeno: 7. 9. 2020, 10.12
Deli članek:

Dogodek v Benetkah je pohvalil in opozoril, da se ponekod pri naših zahodnih sosedih epidemiološke razmere slabšajo.

Radio 1
Jelko Kacin

Vsakoletna regata obeležuje dobrodošlico ženi ciprskega kralja Caterini Cornaro leta 1489, potem ko se je javno odpovedala prestolu v korist beneške republike.

Regata Storica ali Zgodovinska regata je regata zgodovinskih beneških čolnov, ki se v Benetkah odvija vsako prvo nedeljo v septembru. Zgodovinske prireditve pa letos ni ustavil niti zloglasni koronavirus. Benečani so se zgrnili v čolne in gondole ter se z maskami popeljali po glavnem beneškem kanalu. 

Na družbenem omrežju Twitter se je danes oglasil tudi slovenski govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin ter Benetkam namenil besede hvale in v isti povedi tudi posvaril pred slabšanjem epidemioloških razmer. "Res izjemen dogodek, slikovito, (načeloma) tudi pravi čas za obisk Veneta, a žal tudi hitro slabšanje epidemiološke situacije," je zapisal in dodal, da je v Lombardiji in Furlaniji-Julijski krajini epidemiološko stanje podobno našemu (23 okužb na 100 tisoč prebivalcev), medtem ko to število v Benečiji znaša 42.

"Previdno, maske, umivanje rok, razdalja...," je Kacin zapisal in vse, ki se odpravljajo k našim zahodnim sosedom, spomnil na zaščitne ukrepe.