na hrvaškem

23-letnica v adrenalinskem parku padla s sedmih metrov višine, poškodbe so hude

R.T.
7. 9. 2020, 09.07
Posodobljeno: 7. 9. 2020, 09.26
Deli članek:

23-letnica pred spustom z enega od plezalnih elementov ni ustrezno pripela plezalne vponke.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tudi pri južnih je vse več zanimanja za adrenalinske parke. Na žalost, pa se je v soboto okoli 12.40 v adrenalinskem parku Zlatna greda v Baranji (majhna pokrajina na severovzhodu Hrvaške) pripetila huda nesreča. 

23-letno dekle je v sklopu teambuildinga s sodelavci obiskalo adrenalinski park in padlo s sedmih metrov višine. Takoj po padcu so do nje pritekli inštruktorji, jo obrnili na bok in poklicali reševalce, ki so jo brž prepeljali v osiješko bolnišnico. Njene poškodbe so hude. 

Jasmin Sidaković iz omenjenega adrenalinskega parka je za portal 24sata povedal, da je dekle dvakrat uporabljalo plezalne elemente brez težav, tretjič je šlo po zlu. "Vsi smo šokirani, upamo, da se bo vse dobro izteklo," je dodal. Jutranji list medtem poroča, da 23-letnica pred spustom z enega od plezalnih elementov ni ustrezno pripela plezalne vponke. "Naša oprema je ustrezna, vsako leto se pregleda vsak posamezni vijak in potrdi ustreznost opreme. To stane 1000 evrov, vendar je za nas varnost obiskovalcev na prvem mestu. Ustreznost so potrdili tudi policisti," je še povedal Sidaković.

Že v nedeljo so adrenalinski park spet odprli za obiskovalce, po podatkih spletne strani 24sata se je tam trlo ljudi.