Najnovejši podatki

Izkupiček nedeljskega testiranja? Največ novookuženih znova v Ljubljani ...

S.R./A.S./STA
31. 8. 2020, 10.24
Posodobljeno: 31. 8. 2020, 11.52
Deli članek:

Novi koronavirus je v bolnišnico poslal še enega bolnika več, danes je tako hospitaliziranih 25 bolnikov, okuženih z nadležnim virusom.

Reuters
Največ novih okužb so znova potrdili v Ljubljani

V Sloveniji so včeraj potrdili 18 primerov okužbe z novim koronavirusom, pri čemer je bilo opravljenih 588 testiranj, kažejo podatki Sledilnika za covid.19. Se je pa za eno osebo povečalo število hospitaliziranih bolnikov v slovenskih bolnišnicah, teh je zdaj 25, pri čemer trije potrebujejo intenzivno terapijo. Aktivno je sicer okuženih 454 oseb, nihče pa zaradi covida-19 ni umrl.

Sicer pa so največ novih primerov okužbe potrdili v Ljubljani, kjer je bilo pozitivnih osem oseb. Štiri so potrdili v občini Sevnica, dve v občini Domžale ter po eno v občinah Brežice, Ig, Hoče -Slivnica in Sežana.

Sicer pa so v soboto okužbo potrdili pri eni od zaposlenih v porodnem bloku kranjske porodnišnice. Okužena je v samoizolaciji, njeni tesnejši stiki v službi pa v karanteni. V kranjski porodnišnici navajajo, da se je zaposlena okužila v domačem okolju.

V minulem tednu pa so okužbo potrdili tudi pri treh zaposlenih na Onkološkem inštitutu Ljubljana. Nobena med njimi ne opravlja dela z bolniki, so navedli na spletni strani. Obravnava bolnikov na inštitutu po njihovih zagotovilih poteka nemoteno. O dveh okužbah so na spletnih straneh ljubljanskega onkološkega inštituta poročali v soboto, ko so pojasnili, da osebi ne delata v kliničnem okolju in ne opravljata dela z bolniki. Tedaj so navedli, da so brise odvzeli 20 sodelavcem, ki so bili v stiku z okuženima, a so bili vsi testi negativni. V nedeljskem obvestilu na spletni strani pa so sporočili, da so potrdili še tretjo okužbo med zaposlenimi, in sicer pri osebi, ki je del vodilnega zdravstvenega osebja in ne opravlja dela z bolniki. Obenem so pojasnili, da so na inštitutu sprejeli vse potrebne ukrepe za zamejitev širjenja okužbe, vključili so tudi pristojno epidemiološko službo Nacionalnega inštituta za javno zdravje.