Nihče ne potrebuje intenzivnega zdravljenja

Toliko okužb so v Sloveniji potrdili včeraj, umrla je ena oseba s koronavirusom

A.S./STA
21. 8. 2020, 10.03
Posodobljeno: 21. 8. 2020, 13.48
Deli članek:

To so aktualne infromacije glede koronavirusa v Sloveniji.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V četrtek so v Sloveniji opravili 1096 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, 38 testov je bilo pozitivnih, je vlada objavila na Twitterju. Na žalost, je včeraj umrl en bolnik s covidom-19. Bolnišnično oskrbo potrebuje 18 bolnikov s koronavirusom, nihče od teh intenzivnega zdravljenja. Iz bolnišnic so v domačo oskrbo odpustili enega bolnika. 

Skupno so do zdaj v Sloveniji potrdili 2574 primerov okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 130 bolnikov s covidom-19.

Največ novih okužb so v četrtek potrdili v ljubljanski občini, in sicer devet, tri v Trebnjem, po dve v Celju, Velenju, Vrhniki in Gornji Radgoni. Po eno okužbo so potrdili v občinah Rogaška Slatina, Šentjur, Dravograd, Lendava, Grosuplje, Lukovica, Vodice, Dolenjske Toplice, Laško, Štore, Izola, Brežice, Mirna, Kostanjevica na Krki, Muta, Grad, Poljčane in Škocjan, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

Tri okužbe so potrdili v Trebnjem, od tega eno v vrtcu in eno pri študentki, ki dela na recepciji doma starejših občanov. Dom je zato od danes zaprt za obiskovalce, je poročal Radio Slovenija. "Štiri stanovalce, ki so bili z okuženo v stiku, so namestili v sivo cono. Zanje bo skrbela stalna delovna ekipa. Po enem tednu jih bodo testirali," je za radio povedala v. d. direktorja Mateja Povhe.

Ukrep bo trajal do razjasnitve epidemiološke situacije. V zavodu izvajajo poostren nadzor nad izvajanjem vseh zaščitnih ukrepov. V času trajanja ukrepa niso dovoljeni izhodi stanovalcev, so zapisali na spletni strani doma.

Med okužbami, zabeleženimi v zadnjih dneh, sta bili dve pri zaposlenih v Domu starejših Hrastnik. Kot so danes sporočili s hrastniške občine, so eno okužbo potrdili v sredo in eno v četrtek, s tem da omenjeni delavki nimata stalnega prebivališča v njihovi občini. Trenutno imajo v omenjenem domu aktivne okužbe pri 22 stanovalcih in šestih zaposlenih, medtem ko med občani zunaj doma niso zabeležili novih okužb že več kot tri tedne.