zastrupitev

Letalo, ki bi Navalnega odpeljalo v Nemčijo je prazno, ruski zdravniki ga ne izpustijo iz rok

B.K.
21. 8. 2020, 08.24
Posodobljeno: 21. 8. 2020, 11.23
Deli članek:

Trdijo, da je preveč nestabilen, da bi lahko bil odpuščen iz bolnišnice.

Profimedia
Aleksej Navalni

V zgodnjih jutranjih urah je nemški Nuremberg zapustilo letalo polno medicinske opreme in osebja. Poletelo je v ruski Omsk, kjer v bolnišnici zdravijo ruskega opozicijskega politika in dolgoletnega kritika ruskih oblasti Alekseja Navalnega, ki se je včeraj zgrudil na letalu.

Ruski politik bi moral biti s tem letalom prepeljan v bolnišnico v Berlinu, a še vedno leži v bolnišnici v Omsku. Zdravniki ga namreč ne izpustijo od tam. Po navedbah šefa bolnišnice, naj bi bilo njegovo stanje tako nestabilno, da ga ne morejo izpustiti iz oskrbe. A podporniki Navalnega trdijo, da gre za zaroto oblasti. "Prepoved transporta Navalnega pomeni poskus odvzema življenja," je dejala njegova tiskovna predstavnica Kira Jarmiš.

Twitter
So Navalnega res zastrupili?

44-letni Navalni se je sicer nezavesten zgrudil na poti iz Tomska v Moskvo. Njegovi bližnji sumijo na zastrupitev, a ruski zdravniki so medtem že sporočili, da v krvi in urinu niso odkrili nikakršnih sledi strupa. "V njegovem organizmu nismo našli strupov ali sledi strupov. Predvidevam, da je diagnoza zastrupitve še vedno v naših mislih. Toda menimo, da bolnik ni bil zastrupljen," je povedal namestnik glavnega zdravnika Anatoli Kaliničenko.