Že na voljo

Kacin se je pohvalil, da si je aplikacijo že naložil

A.S.
18. 8. 2020, 14.44
Posodobljeno: 18. 8. 2020, 14.58
Deli članek:

Si jo boste naložili tudi vi?

STA
Jelko Kacin si je že naložil aplikacijo.

Pred govorniški pult je danes spet stopil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin in se že na samem začetku pohvalil, da si je na svoj službeni mobilni telefon naložil aplikacijo za sledenje okuženih z novim koronavirusom, ki je za uporabnike mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android že na voljo v Google trgovini.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik ne izključuje tudi uvedbe obvezne aplikacije.

Takoj za njim je pred kamere stopil minister za javno upravo Boštjan Koritnik in dejal, da si je aplikacijo poleg Kacina doslej naložilo že 4981 uporabnikov. Poudaril je, da "aplikacija #ostanizdrav nima dostopa do lokacijskih podatkov in do drugih podatkov na telefonu, iz katerih bi se lahko razbrala identiteta uporabnika. Ne beleži se lokacija srečanja, niti osebni podatki kontaktov". 

Po navedbah Koritnika naj bi kar 83,45 odstotkov imetnikov pametnih mobilnih telefonov v Sloveniji uporabljalo ravno operacijski sistem Android, aplikacija za uporabnike iOS pa bo na voljo predvidoma do konca meseca. 

"Kot državljan Slovenije čutim veliko odgovornost, da čim prej uporabim aplikacijo v dobro sebe in v dobro vseh vas. Zdravje je naše največje bogastvo, bodimo odgovorni in privoščimo ga sebi, pa tudi drugim. Z uporabo aplikacije bo to še lažje," je zaključil Koritnik.