Zeleni možje vseh dežel, združite se!

Luč, kamera, akcija! Andrej Šiško napoveduje svoj resničnostni šov

A. K.
6. 8. 2020, 20.06
Deli članek:

Varda brez cenzure, Varda zmore ali Varda za Slovenijo? To so aktualni predlogi imen za resničnostni šov, ki so ga napovedali v slovenski vardi.

Facebook
Varda povzroča vse več preglavic pristojnim organom.

Še pred koncem poletja na vaše male zaslone prihaja nov hit, realistični šov. Vse, kar ste želeli vedeti o vardi, pa vas je bilo strah vprašati, vam bodo kar sami predstavili pripadniki zedinjene slovenske varde z nadvojvodo Andrejem Šiškom na čelu. Ta nam je v telefonskem pogovoru povedal, da bomo dogodivščine varde lahko res spremljali prek televizije, ni pa nam še upal zaupati, na katerem programu bo. V vsakem primeru bodo vse epizode dostopne na spletnih kanalih varde.

Po Šiškovih besedah pripadniki varde sami snemajo material, ki naj bi ga zdaj bilo dovolj že za uvodni epizodi in ga bodo predali v roke profesionalnih montažerjev.

Luč, kamera, akcija!

Šiško nam ni upal povedati, na katerem televizijskem programu bodo predvajali resničnostni šov o vardi.

V lastnem opisu na spletu se Slovenska varda označuje za prostovoljno obrambno skupnost svobodnih ljudi Dežele Štajerske, Krajnske, Primorske, Koroške in Prekmurja. Navadni državljani jih predvsem poznajo kot tiste civiliste, ki v vojaških uniformah patruljirajo ob južni meji z namenom odvračanja migrantov od prehoda meje. Z novim resničnostnim šovom ali – kot ga je raje označil Šiško – dokumentarcem upajo, da bodo pripomogli k temu, da si bodo ljudje ustvarili pravo sliko o njih, saj naj bi bila zdajšnja večinoma napačna. Želijo predvsem prikazati več svojih dejavnosti, tudi tistih v notranjosti države. Več detajlov bo Šiško lahko razkril prihodnji teden, ko bodo izbirali kadre za nadaljnjo obdelavo, a kot pravi, bo prikazano tako uvajanje »novakov« kot tudi delo tistih izkušenejših, ki »so že podali roto«. Šiško je še dejal, da nimajo nobenih denarnih interesov, bo pa vesel, če bo nov šov koga spodbudil, da se jim bo pridružil.

Iskanje naslova

Na facebook profilu Slovenske varde je bil sicer pred dvema dnevoma objavljen poziv sledilcem, naj predlagajo imena za šov. V komentarjih se je tako našlo nekaj podpornikov kot tudi šaljivcev, med predlogi smo lahko našli tako Šišku ljub pozdrav Osti jarej! kot referenco na priljubljeni mladinski film Gremo mi po svojo pravdo! A kot je dejal nadvojvoda, so iz širšega izbora devetih imen na internem glasovanju možnosti že zožili na tri predloge, o katerih bo potekalo spletno glasovanje. Ti so Varda brez cenzure, Varda zmore in Varda za Slovenijo.

In kdaj lahko pričakujemo premiero? Če je verjeti optimističnim napovedim Andreja Šiška, »načeloma do 15. velikega srpana, torej avgusta, vsekakor pa v drugi polovici tega meseca«.