Vozovnice

Vesela novica za študente in dijake, terminske subvencionirane vozovnice bodo vendarle veljale tudi poleti

S.R.
3. 7. 2020, 12.00
Posodobljeno: 3. 7. 2020, 18.42
Deli članek:

Ministrstvo za infrastrukturo je danes sporočilo, da so s prevozniki uspeli doseči dogovor o brezplačnem podaljšanju veljavnosti terminskih vozovnic za dijake in študente za julij in avgust.

STA
Fotografija je simbolična.

Nedavna napoved ministrstva za infrastrukturo, da dijaki in študenti letos za razliko od prejšnjih let ne bodo deležni brezplačnega podaljšanja veljavnosti letnih subvencioniranih vozovnic za javni potniški promet, je močno razburila predvsem tiste študente, ki bodo morali med poletjem večji del svojega časa posvetiti študiju, zlasti praksi.

Kot so 30. junija sporočili prek twitterja, so ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa izvajalcem javnega prevoza povzročili večmilijonske izpade prihodkov, ob hkrati negotovi jeseni pa da z izvajalci prevoza niso uspeli doseči soglasja o brezplačnem podaljšanju. Sporočili so še, da upajo, da se bo »nastala situacija čimprej uredila do te mere, da se bo praksa brezplačnih prevozov za dijake in študente v juliju in avgustu lahko nadaljevala.« 

Ministrstvo je danes vendarle sporočilo, da so z izvajalci javnega prevoza po dodatnih pogovorih »ne glede na njihov objektivno izjemno težak finančni položaj zaradi izpada dohodkov zaradi epidemije koronavirusa« uspeli doseči dogovor. »Ministrstvo za infrastrukturo pozdravlja doseženi dogovor, ki bo dijakom in študentom omogočil brezplačne prevoze najpozneje od 9. 7. do 31. 8. 2020 in se prevoznikom zahvaljuje za korektno sodelovanje,« so sporočili.