Hišne preiskave

FOTO: 65-letnemu Hrastničanu zasegli orožarno, tudi eksploziv

S.R.
3. 7. 2020, 11.33
Deli članek:

Slovenski policisti so stopili na prste dvema možakarjema, ki sta se ukvarjala s sumljivimi zadevami.

PU Ljubljana
Zaseg v Hrastniku.

Slovenski policisti so v teh dneh kot kaže dodobra zapolnili skladišča orožja. Potem ko so hišno preiskavo polnih rok zaključili trebanjski policisti, ki so med drugim zasegli raketomet, puško in buzdovan, o zasegih orožja poročajo tudi iz PU Ljubljana.

Zaradi suma posedovanja nelegalnega orožja so naokoli vohljali tudi hrastniški policisti. Včeraj so opravili hišno preiskavo pri 65-letnemu občanu. Pri tem so zasegli več kosov nelegalnega orožja in eksploziv. Odnesli so pet lovskih pušk, revolver, pripadajoče strelivo, eksploziv in več kosov petard. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva pa bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo. Uvedli bodo tudi postopek o prekršku, še sporočajo iz PU Ljubljana.

PU Ljubljana
Zaseg v Hrastniku.

"Orožarja" in "vrtnarja" so zasačili tudi v Medvodah. V začetku tega meseca so namreč policisti potrkali na vrata 43-letnika, pri kateremu so odkrili prirejen laboratorij za gojenje konoplje. Zasegli so tudi približno 13 kilogramov te zeli in smole ter pripomočke za gojenje. Pri osumljencu so našli še revolver, pištolo, teleskopsko palico in več streliva za različno orožje. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo, 43-letnik pa bo nagrajen s kazensko ovadbo. 

PU Ljubljana
Zaseg v Medvodah.

PU Ljubljana
Zaseg v Medvodah.

PU Ljubljana
Zaseg v Medvodah.