Med 16 na novo potrjenimi okuženimi jih je pet v starostni skupini 15-24, šest v starostni skupini 25-34, trije v starostni skupini 35-44, po en pa v starostnih skupinah 45-54 in 55-64.

V Sloveniji so v četrtek ob 1274 testiranjih potrdili 16 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnici se je zdravilo deset bolnikov s covidom-19, en več kot dan prej. Nihče od njih ni potreboval intenzivne nege, prav tako niso nikogar odpustili v domačo oskrbo, kažejo vladni podatki. Doslej so v Sloveniji potrdili skupno 1649 okužb.

Kaj je znanega?

V zadnjih dneh so okužbo potrdili pri odrasli osebi v Vrtcu Otona Župančiča v Oplotnici. Okužbo so potrdili tudi pri študentki, ki je v ljubljanskem Vrtcu Hansa Christiana Andersena pomagala pri varstvu otrok. Okužena je takoj, ko se je pojavil sum okužbe, ostala doma. V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor pa so koronavirus včeraj potrdili pri še enem zdravstvenem delavcu, ki deluje v organizacijski enoti nujne medicinske pomoči.

Epidemiologi so sicert v Sloveniji v teh dneh zabeležili so dve večji žarišči, in sicer na Štajerskem in Koroškem. Prvi je povezan z uvoženimi primeri iz Srbije, drugi pa iz BiH.