Zaskrbljeni potnici

FOTO: Se ljudje požvižgajo na priporočila?

R.T.
17. 6. 2020, 17.59
Posodobljeno: 17. 6. 2020, 19.46
Deli članek:

Maske so na vlaku še vedno obvezne.

Bobo
Potniki morajo spoštovati več zaščitnih ukrepov, med drugim morajo ob vstopu v vozilo razkužiti roke, med vožnjo pa nositi zaščitno masko.

Bralka je danes v objektiv ujela prizor s potniškega vlaka Slovenskih železnic, ki je bil v popoldanskih urah na poti iz Ljubljane proti Jesenicam. 

Vsi vlaki so še vedno opremljeni z razkužili.

Kot je razvidno s fotografije, kar nekaj potnikov med vožnjo ni nosilo zaščitnih mask, čeprav so te na vlaku še vedno obvezne. Bralka je opozorila tudi na to, da se ljudje požvižgajo na rdeče oznake na sedežih, kjer je sedenje prepovedano - sedeli naj bi na prav vseh. Kot je razvidno s fotografije, gre sicer za bolj obremenjen časovni termin v potniškem prometu (fotografija je bila posneta okoli 16.30).

Bralka
Maske so na vlaku sicer še vedno obvezne.

Tudi druga bralka je izrazila zaskrbljenost. Po njenem mnenju je bilo v ponedeljek 15. junija na vlaku iz Škofje Loke v Ljubljano preveč ljudi, ohranjanje varne razdalje (1,5 metra) pa praktično nemogoče.

Bralka
Stanje na vlaku iz Škofje Loke v Ljubljano.

Na avtobusih LPP omogočili vstop skozi prva vrata, maske prav tako še vedno obvezne

Na ljubljanske mestne avtobuse bodo potniki od četrtka ponovno vstopali skozi prva vrata, so sporočili iz Ljubljanskega potniškega promet (LPP). Ob sproščanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom bodo potniki na prvih vratih od ponedeljka dalje vstopali tudi v medkrajevnem prevozu.

Z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom sta med vožnjo z avtobusi LPP še naprej obvezna uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok z razkužilom, ki je nameščen na vhodu.