Smrtna prometna nesreča pri Vranskem

VIDEO: Podivjana Bolska pred šestimi leti odnesla dve mladi življenji, obtoženi oproščeni

A.S./STA
17. 6. 2020, 16.56
Posodobljeno: 17. 6. 2020, 17.05
Deli članek:

Celjsko okrožno sodišče je danes oprostilo nekdanjega direktorja komunalnega podjetja Energetika projekt Marka Krajnca, preglednika cest Štefana Kuserbanja in podjetje Energetika projekt v primeru smrtne prometne nesreče na Vranskem leta 2014, v kateri sta umrli dve mladi osebi. Sodba ni pravnomočna, tožilstvo bo o pritožbi še razmislilo.

PGE Celje
Narasli potok Bolska je septembra 2014 odnesel del brežine in službeno vozilo AMZS.

Tožilka Renata Inkret je obtoženim očitala povzročitev splošne nevarnosti s smrtnim izidom iz malomarnosti. Na današnji obravnavi je za Krajnca in Kuserbanjo tako predlagala pogojno enoletno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let, za Energetiko projekt pa pogojno plačilo v višini 10.000 evrov, prav tako s preizkusno dobo dveh let.

Sodnica celjskega okrožnega sodišča Gordana Malovič pa predlogu tožilke ni sledila in je obtožene oprostila očitanega kaznivega dejanja. Ocenila je namreč, da tožilstvo ni uspelo dokazati način, kako je do prometne nesreče sploh prišlo. Prav tako sodišče ni moglo z gotovostjo ugotoviti, ali je do nesreče prišlo na mostu čez naraslo reko Bolsko, saj policisti, ki so opravili ogled kraja nesreče, sledi vozila na vozišču pred mostom niso našli.

Zagovornika Krajnca in Kuserbanje Igor Inkret in Boris Kmet namreč zatrjujeta, da umrla v reko Bolsko nista zapeljala na mostu, ki ga navaja tožilstvo, ampak na drugem kraju.

Na sodbo se je mogoče pritožiti v mesecu dni. Sorodnike umrlih, ki so vložili odškodninske zahtevke, pa je sodnica napotila na pravdni postopek.

Do tragične nesreče je prišlo septembra 2014, ko je narasli potok Bolska odnesel del brežine in službeno vozilo, s katerim sta se sodelavca Avto-moto zveze Slovenije odpravljala na preventivno aktivnost. Umrla sta 17-letnica in 30-letni moški.