Kršene pravice najemnikov?

Uslužbenec ministrstva sredi belega dne dva študenta postavil na cesto

R.T.
16. 6. 2020, 08.31
Posodobljeno: 16. 6. 2020, 08.56
Deli članek:

Predstavljamo neprijetno zgodbo študenta, ki je do nedavnega živel v nepremičnini v lasti vodje službe za dokumentacijo in tajne podatke pri ministrstvu za zunanje zadeve.

M.J.
Dobnikarjevi pomagači so študentoma znosili skoraj vse stvari na dvorišče. Na koncu je intervenirala policija, zapisnik katere hranimo v uredništvu.

M.J. in njegov cimer P.S. sta živela v hiši za Bežigradom v Ljubljani. Minuli četrtek je nenapovedano v hišo prihrumel lastnik Aleš Dobnikar, ki je mladca že pred tem svaril, da ju bo »izselil iz hiše«, ker v času epidemije koronavirusa naj ne bi upoštevala pravil glede druženja.

Tokrat je Dobnikar v spremstvu še več neznanih moških zahteval, da najemnika nemudoma zapustita hišo. Nagnali so ju iz hiše, eden od njiju pa je takoj zatem poklical policijo, ki je naredila zapisnik »zaradi dvojnega kaznivega dejanja kršitve nedotakljivosti stanovanja«.

To je le nekaj podrobnosti, celoten članek, v katerem pišemo o "nenavadni" pogodbi med akterji tega članka, različnih tolmačenjih odpovednega roka in Dobnikarjevo pojasnilo, pa si lahko preberete v današnji številki časopisa Novice Svet24.