top flop tedna

Kradli, kar se ukrasti da, ustrelili tudi bika

S.S.
15. 6. 2020, 20.35
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Pixabay
Bikec - fotografija je simbolična

10 V Gorici pri Slivnici so policisti obravnavali tatvino čolna, vrednega 1200 evrov, ki je bil last ribiške družine.

9 V okolici Novega mesta so policisti obravnavali tatvino suhomesnatih dobrot v vrednosti 150 evrov.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Škofjeloški policisti so oglobili moškega, ki je doma prenaglas poslušal glasbo in s tem motil sosede.

6 V Ilirski Bistrici so policisti oglobili domačina, ki je na stopnišču stanovanjske hiše pijan kričal. Ker ni utihnil niti po prihodu patrulje, so ga tudi pridržali.

5 Krški policisti so v petih hišnih preiskavah zasegli več kosov zlatnine, ki naj bi izvirala iz kaznivih dejanj, tri pištole in več nabojev, za katere osumljeni 37-letnik nima dovoljenja, prav tako ni znal pojasniti, kako jih je dobil. Ob prihodu patrulje jih je hotel odvreči, a so ga policisti pri tem zalotili in pištole, zavite v otroške plenice, zasegli. Možakar je sicer stari znanec policije, že večkrat so ga obravnavali zaradi sumov ropa, povzročitve splošne nevarnosti, tatvin, nasilništva in groženj.

4 Med kontrolo prometa v Dobruški vasi so policisti ustavljali voznika kombija, a se je na njihove znake požvižgal. S pospešeno hitrostjo je nadaljeval vožnjo po kolovoznih poteh, medtem pa iz kombija zmetal več kokoši, za katere obstaja sum, da so bile ukradene. Moški bo prejel globo zaradi kršenja cestnoprometnih predpisov, verjetno pa tudi ovadbo zaradi kraje kokoši.

3 S kmetije na območju Celja je pobegnilo okoli dvajset bikov, ki so podrli ograjo in se razbežali. Lastniku je vse, razen enega, s pomočjo sosedov uspelo spraviti nazaj v ogrado.Izgubljeni bik pa je stekel na avtocesto ter med izvozoma Lopata in Celje Center, v smeri Maribora, oviral promet. Policisti so njegovo gibanje najprej poskušali omejiti s policijskimi vozili, vendar je bil zelo agresiven in je z nekontroliranim tekanjem po avtocesti ogrožal varnost in življenja voznikov.Zaradi nevarnosti povzročitve prometne nesreče so bika ustrelili, pri uporabi strelnega orožja pa ni bilo nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa.

2 V središču Ljubljane so vlomili v stanovanje; neznani storilec je ukradel umetniško sliko z motivom narave in mačka. Lastnik je oškodovan za približno tisočaka.

1 V trgovskem centru v Novem mestu so varnostniki ustavili 16-letnika, ki je hotel mimo blagajne brez plačila odnesti za 40 evrov oblačil, štiri ženske pa so iz sosednje trgovine ukradle dva para otroških natikačev, skupaj vrednih 15 evrov. Na drugem koncu mesta je neznanec v nakupovalni voziček zložil 26 paketov piščančjega mesa v vrednosti 130 evrov, poln voziček pa je odpeljal skozi skladiščne prostore, preden so zaposleni opazili nenavadno dogajanje. Še nekoliko kasneje je več osumljencev v platneno vrečo na hitro zmetalo večjo količino suhomesnatih dobrot in zavoj kinderjajčk, iz trgovine pa so zbežali skozi zasilni izhod. V tem primeru je škode za 200 evrov.