Jeseniška bolnišnica

Testirali več kot 800 oseb, pozitivna le ena

G.G.
9. 6. 2020, 12.02
Posodobljeno: 9. 6. 2020, 12.15
Deli članek:

Šest bolnikov se v bolnišnici zdravi zaradi bolezni covid-19. Nihče od teh ni na oddelku za intenzivno terapijo.

Bobo
Splošna bolnišnica Jesenice

V trepetanju pred drugim valom vsakodnevno objavljamo podatke o okuženih s koronavirusom, ki naj bi se začel lani novembra širiti na Kitajskem.

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 814 testov in pri eni osebi, bolniku v jeseniški bolnišnici, zasačili ta zlovešči virus, ki je na kolena pahnil svetovno gospodarstvo. Včeraj ni umrl nihče, ki preboleva covid-19.

Ker so v jeseniški bolnišnici pri nekaterih bolnikih, ki so od prejšnjega tedna izolirani na gastroenterološkem oddelku, opazili znake morebitne okužbe z novim koronavirusom, so jim v ponedeljek znova vzeli brise. Rezultat za enega od bolnikov, ki sicer ni kazal znakov okužbe, je bil pozitiven, zato so ga odpeljali na infekcijsko kliniko v Ljubljani, so za STA pojasnili v Splošni bolnišnici Jesenice.

Ponovno testiranje zaposlenih

Zaradi omenjenega primera danes poteka tudi ponovno testiranje zaposlenih v bolnišnici, ki je bilo skupaj s testiranjem 18 bolnikov na oddelku načrtovano šele za sredo. Tako bodo danes odvzeli brise približno 50 zaposlenim.

Bolnišnica, kjer so okužbo pri zaposleni odkrili v četrtek zvečer, petkovi testi med njenimi sodelavci in bolniki pa so bili negativni, medtem še naprej ostaja zaprta za obiskovalce. Dovoljena je le prisotnost zdravega starša ali skrbnika na pediatričnem oddelku in partnerja pri porodnicah. Spremenjeno ostaja tudi delo na gastroenterološkem oddelku.

Na Jesenicah so sicer v minulih dneh odkrili šest okuženih z novim koronavirusom, povezani pa naj bi bili z istim primerom.