Vojska le pomagala policiji

Tonin pri Štefančiču o premierju: »Oba sva toliko stara, da veva, da se Janez Janša pri šestdesetih letih zagotovo ne bo spremenil"

R.T.
18. 5. 2020, 22.18
Posodobljeno: 19. 5. 2020, 07.10
Deli članek:

Minister za obrambo Matej Tonin je bil gost v oddaji, ki jo vodi Marcel Štefančič.

Primož Lavre
Je Matej Tonin umaknil svoj poprotestniški tvit, da se ne bi zameril Janezu Janši? Ne, pravi, da zato, da ga ne bi zlorabila opozocija. Stoji pa za tem, kar je napisal.

V oddaji Studiu City je predsednik NSi odgovarjal na izstreljena vprašanja prekaljenega voditelja. Ni se mogel izogniti vprašanju o odpiranju ideoloških tem in domnevnem soliranju SDS in premierja. Tonin pravi, da je stvari, ki ga motijo, »neposredno povedal predsedniku vlade.« »Oba sva toliko stara, da veva, da se Janez Janša pri šestdesetih letih zagotovo ne bo spremenil, prav tako kot se kritičen odnos medijev do te vlade ne bo. In s tem bomo morali vsi skupaj živeti,« je kar pogumno dejal Tonin.

Kaj pa bi se po njegovem mnenju moralo zgoditi, da bi NSi izstopil iz vlade. »Hude barabije, nepoštenosti in odstop od tistega, kar smo si v koalicijski pogodbi dogovorili,« pravi Tonin, ki zaenkrat seveda podpira in trdno stoji za delom vlade.

Kot minister za obrabmo je še enkrat več poudaril, da je vojska pri postavljanju ograd pred petkovimi protesti le pomagala. Če ne bi pomagala vojska, bi morala policija iskati pomoč drugje in zanjo tudi plačati. Tonin zato svetuje, da se pregrete zadeve umirijo, k čemer bi morali po njegovem prispevati tudi mediji.