JAGODNI IZBOR

Top flop tedna: Iz gole objestnosti napadel traktorista

S.S.
18. 5. 2020, 21.05
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Reuters
Fotografija je simbolična.

10. V Brežicah so policisti oglobili 53-letnega domačina, ki je pijan žalil sosedo. Ker se možakar ni pomiril niti ob prihodu patrulje in ni upošteval ukazov, so mu tudi odvzeli prostost, treznil pa se je na policijski postaji.

9. V Dolah pri Metliki je nekdo vlomil v počitniško hišico. Lastnik pogreša motorno žago, kosilnico in zalogo alkohola.

8. V Jurkloštru so policisti obravnavali poškodovanje avtomobila. Neznani storilec je z ostrim predmetom naredil ris po celotni strani vozila.

7. Gorenjski prometni policisti so oglobili motorista, ki je po avtocesti dirjal s hitrostjo kar 250 kilometrov na uro.

6. Iz blagajne kmetijske zadruge na Muti je neznani storilec ukradel 220 evrov.

5. Koprskim policistom je občanka prijavila, da je moški pred hišo grozil njenemu otroku. Ugotovili so, da sta k malčku, ki se je igral na dvorišču pred hišo, pristopila moška in mu z desko v rokah zagrozila, naj se pobere s stopnišča. Oba sta osumljena kaznivega dejanja grožnje, eden od njiju pa še poškodovanja tuje stvari, ker je marca isti družini namerno poškodoval ograjo.

4. V Preboldu je nekdo vlomil v skladišče podjetja. Pogrešajo kovček z orodjem, pet pašnih pastirjev in več semenske koruze. Škode je za 3000 evrov.

3. V Kanižarici pri Črnomlju je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša zlato in pištolo. Škode je za 2000 evrov.

2. Celjski policisti so oglobili domačina, ki je kršil javni red in mir ter s palico napadel drugega domačina, ki ga je opozoril na neprimerno obnašanje.

1. V Laškem je 70-letni domačin razbil steklo na vratih traktorja, ki ga je kmet ustavil na avtobusni postaji, da bi dal prednost avtom, ki so vozili za njim. Možakarja je ujezilo zgolj to, da je traktorist ustavil na avtobusni postaji.