Izstop

SMC ostal še brez enega poslanca, Počivalšek s kriptičnim sporočilom

R.T.
18. 5. 2020, 14.35
Posodobljeno: 18. 5. 2020, 16.25
Deli članek:

Kar se je napovedovalo, se je uresničilo.

STA
Gregor Židan

Poslansko skupino SMC je zapustil tudi poslanec Gregor Židan, kar je Jani Möderndorfer, ki je konec prejšnjega tedna tudi sam prebegnil v poslansko skupino LMŠ, prek twitterja pospremil z besedami: "Gregor Židan, želim ti vse dobro in srečno."

Kot je povedal vodja poslanske skupine SD Matjaž Han, si Židan z njegovo stranko deli vrednote. Sicer pa je Han dejal, da se s kom drugim o prestopu v SD ne pogovarjajo, da pa je njihova stranka svoja vrata na stežaj odprla.

Predsednik SMC in gospodarski minister Zdravko Počivalšek je ob tem na twitterju zapisal: "Židan dan za sponzorje poslanskih prestopov se utegne kmalu končati."

Židan, sicer nekdanji nogometaš in slovenski reprezentant,je okrepil vrste poslanske skupine Socialnih demokratov, ki ji poveljuje njegov soimenjak Dejan Židan. Gregor Židan je sicer nadomestni poslanec za Počivalška. Vladna SMC, ki je v prejšnjem mandatu kraljevala z rekordnimi 36 poslanci, je po odhodu Möderndorferja zdaj izgubila že dva. V hramu demokracije ima tako le še osem poslanskih mest. Koalicija SDS, SMC, NSi in DeSUS pa bo tako po novem štela 46 poslancev.