Odziv

Pivčeva zanika razkol: gre za poskus destabilizacije stranke in padca celotne vlade

S.R./STA
12. 5. 2020, 12.34
Posodobljeno: 12. 5. 2020, 13.00
Deli članek:

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec je danes pojasnila, da je v ozadju medijskega prikazovanja navideznega razkola v DeSUS poskus destabilizacije stranke in padca celotne vlade.

STA
Aleksandra Pivec se je odzvala na twitterju.

"Bili smo uspešni v boju proti epidemiji. Z dobrim delom za našo domovino bomo v DeSUS nadaljevali," je Pivčeva napovedala na Twitterju in dodala ključnik "nedamoseprovokacijam". 

O domnevnem nezadovoljstvu v DeSUS je slišati že nekaj tednov. Zadnje dni, skoraj štiri mesece po kongresu, na katerem je Aleksandra Pivec prevzela vodenje stranke, pa mediji v večji meri poročajo o nezadovoljstvu strankine mreže oziroma vodstva lokalnih organizacij. Kritični naj bi bili do komunikacije vodstva s strankino mrežo in do drže DeSUS v vladi pod vodstvom Janeza Janše

Ožja ekipa

Razhajanja je čutiti tudi v vodstvu DeSUS. Slednje je v petek razpravljalo o pričakovanjih strankine mreže, v tej luči pa so se pogovarjali tudi o zamenjavi generalne sekretarke Nine Stankovič, je v ponedeljek potrdil vodja poslancev DeSUS Franc Jurša

Stankovičeva je še vedno generalna sekretarka, po besedah Jurše pa razmišljajo o tem, da bi začela opravljati del nalog s področja odnosov z javnostjo, nekatere organizacijske zadeve, ki zadevajo organizacijo na terenu, pa bi dodelili nekomu drugemu, ki bi bil po njegovih navedbah malo bolj operativen. Po poročanju nekaterih medijev je predsednik sveta stranke Tomaž Gantar napovedal sklic seje sveta. 

Stankovičeva je bila sicer v preteklosti predstavnica za odnose z javnostmi v DeSUS ter nazadnje na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki ga vodi Pivčeva. Ob napovedi Pivčeve, da bo na januarskem kongresu izzvala dolgoletnega predsednika stranke Karla Erjavca, pa je bila Stankovičeva v njeni ožji ekipi.