Rahljanje ukrepov

VIDEO: McDonalds odprl drive in točke, v prestolnici se je vila neverjetno dolga kolona

A.S.
22. 4. 2020, 09.11
Posodobljeno: 22. 4. 2020, 12.40
Deli članek:

Čeprav ponudnik hitre prehrane McDonald's v prestolnici omogoča dostavo hrane na dom, se je ob odprtju drive in točke v vila dolga kolona lačnih posameznikov.

Zajem zaslonske slike
Pred točko drive in se je vila dolga kolona vozil.

Zaradi epidemije so v državi zaprte vse restavracije in gostinski objekti, med drugim tudi podružnice s hitro prehrano McDonald's. V preteklih dneh je prišlo do rahljanja nekaterih ukrepov, od ponedeljka je dovoljeno obratovanje restavracij, kjer je hrano mogoče sprejeti na prevzemnih mestih. Pri McDonald'su so včeraj odprli drive in prevzemne točke (dve v Ljubljani in eno v Mariboru, ostale bodo odprli v naslednjih dneh) ter na spletni strani navedli, da so poskrbeli za varnost in "omogočili brezstično naročilo, brezstično plačilo ter brezstično predajo naročila". 

Pred restavracijo na Celovški pa se je v večernih urah vila dolga kolona vozil, kljub temu, da je McDonald's vseskozi omogočal dostavo hrane na dom, med drugim tudi iz omenjene podružnice. Ravno zato je video posnetek iz prestolnice, ki je včeraj zaokrožil po družbenem omrežju Facebook, toliko bolj presenetljiv.