Misterij v Gorskem Kotarju

Delno zoglenelo truplo francoskega državljana buri duhove. Kdo ga je umoril in odvrgel v goščavo?

R.T.
22. 4. 2020, 08.41
Posodobljeno: 22. 4. 2020, 08.45
Deli članek:

V odročnem delu gozda v Gorskem kotarju so našli truplo moškega, ki je umrl nasilne smrti. Kriminaliste čaka težko delo.

STA
Fotografija je simbolična.

Nek moški se je 20. marca odpravil na sprehod po gozdu na območju Gornjega Jelenja, ki se razpostira po južnem delu hrvaškega Gorskega kotarja. Na poti je naletel na delno zoglenelo truplo. Poklical je policijo, ta pa je zavarovala kraj zločina, ki ga zdaj v sodelovanju z Interpolom poskušajo razvozlati hrvaški kriminalisti, poroča hravški časnik Jutarnji list. 

Za zdaj je znano, da je moški umrl nasilne smrti, kar so potrdili tudi forenzični izvedenci in policija, a glede njegove identitete zaradi interesa preiskave zaenkrat še molčijo. Razkrili so le, da gre za francoskega državljana. Kot še poroča časnik, so morilci, v kolikor to ni delo samotnega volka, njegovo truplo odvrgli v ordočnem, gosto zaraslem delu gozda ter ga zažgali, da bi tako zabrisali dokaze in za vedno prikrili zločin. To jim ni uspelo, saj so kriminalisti uspeli potrditi identiteto žrtve in tudi način, na katerega je srečal smrt. Izvedenci sodne medicine naj bi sicer ugotovili, da Francoz ni umrl zaradi strelne rane ali udarca s topim predmetom, a policija vseh kart v tem trenutku še ne želi položiti na mizo, vzrok njegove smrti tako ostaja zavit v tančico skrivnosti. 

So pa kriminalisti izključili možnost, da bi pri pokojnemu šlo za osebo, povezano s trgovino z ljudmi ali drogo. Ugotovili so, kdaj in kje je francoski državljan vstopil na Hrvaško, še vedno pa preiskujejo, s kom se je srečal in zakaj je v zadnjih trenutkih pred zaprtjem meja prestopil kopensko mejo, še poroča Jutarnji list. Dodajajo, da po navedbah njihovih virov kriminaliste čaka več mesecev trajajoča preiskava, v okviru katere bodo poskušali ugotoviti, ali je zločin povezan z mednarodno mrežo organiziranega kriminala, ali pa je motiv povsem »banalen.«