Spremembe

Po novem dovoljena registracija tovornih vozil, priklopnikov in traktorjev

B.K./STA
6. 4. 2020, 12.20
Posodobljeno: 6. 4. 2020, 12.28
Deli članek:

Ministrstvo za javno upravo je med nujne zadeve v upravnih postopkih dodalo nekaj novih kategorij, med katerimi je tudi izdaja dovoljenj, nujnih za izvajanje pridobitne dejavnosti, s katero se ukvarja posameznik ali gospodarski subjekt. Odslej bo tako med drugim mogoča tudi prva registracija homologiranih tovornih vozil.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V sklopu ukrepov za preprečitev širjenja novega koronavirusa je vlada izdala več odlokov, med njimi tudi začasno prepoved izvajanja postopkov, povezanih z registracijo motornih vozil. Pri tem se je izkazalo, da je treba v nekaterih primerih uveljaviti izjeme oziroma jih uvrstiti med nujne zadeve, zato je ministrstvo za javno upravo pripravilo dopis, s katerim so med nujne zadeve dodali nekatere nove kategorije, je sporočilo ministrstvo za infrastrukturo.

Med nujne zadeve je tako uvrščeno tudi izdajanje dovoljenj, ki so nujna za izvajanje pridobitne dejavnosti, s katero se ukvarja posameznik ali gospodarski subjekt. To so med drugim obrtna dovoljenja, dovoljenje za pridelavo oz. predelavo hrane ter prometna dovoljenja za prvo registracijo homologiranih tovornih vozil, priklopnih vozil, avtobusov, traktorjev in njihovih priklopnikov ter delovnih strojev.

"Gre za ukrep, ki skuša kljub omejitvam zaradi koronavirusa zagotoviti uveljavljanje pravic, ki ljudem lajšajo življenje v danih okoliščinah, hkrati pa omogoča pripravo na čas po koncu epidemije, ko bo treba karseda hitro zagnati slovensko gospodarstvo," so poudarili na ministrstvu.

Prizadevajo si, da bi bilo čim prej mogoče izvajati tudi registracijske postopke ostalih vozil ob spoštovanju vseh navodil za omejitev širjenja koronavirusa, so dodali.