Kupujejo ne glede na ceno

Zaščitna oprema: v Domu starejših v Štorah prepuščeni lastni iznajdljivosti

S.R./STA
20. 3. 2020, 09.44
Posodobljeno: 20. 3. 2020, 09.49
Deli članek:

Dom starejših občanov Lipa v Štorah, v katerem je bila v nedeljo potrjena okužba z novim koronavirusom pri eni zaposleni, od pristojnih do danes ni prejel niti enega kosa zaščitne opreme.

Facebook/ Dom Lipa
Dom starejših občanov Lipa v Štorah.

Prepuščeni smo svoji iznajdljivosti, predvsem glede zaščitnih mask, ki jih sami kupujemo, je povedala direktorica doma Marinka Hrnčič. Dejala je tudi, da maske kupujejo ne glede na ceno, ali pa si jih sposodijo, kjer si jih lahko. Do danes so imeli še nekaj zaloge, ker so se na razmere pripravili, kolikor so se lahko. Tako da bodo z zaščito nekako preskrbljeni do ponedeljka. 

V domu se sicer število okuženih ni povečalo, pravi Hrnčičeva. Po potrjeni nedeljski okužbi so odvzeli brise 13 zaposlenim, ki so bili z okuženo v stiku, vsi so bili negativni. Po oceni Hrnčičeve se stanovalci dobro počutijo in zelo potrpežljivo prenašajo razmere. So velika podpora tudi zaposlenim v domu, je še dejala Hrnčičeva. 

Sicer pa so po potrjeni okužbi pri zaposleni v nedeljo v domu še zaostrili že prej sprejete ukrepe. Tako vsi stanovalci obroke jedo v svojih sobah, ukinjena so druženja. V Domu Lipa in v stavbi oskrbovanih stanovanj imajo skupno 215 stanovalcev, zanje skrbi 98 zaposlenih.