Neodgovorno

V študentskem domu so si v brk koronavirusu priredili še eno zabavo, študentom grozi izključitev

S.R.
20. 3. 2020, 09.33
Posodobljeno: 20. 3. 2020, 09.41
Deli članek:

Na univerzi v Linzu gozijo z izključitvijo študentov, ki so si v študentskem domu v sredo zvečer privoščili žur.

Profimedia
Linz je glavno mesto Zgornje Avstrije.

Pri severnih sosedih so do včeraj zabeležili že več kot 2000 primerov okužbe z novim koronavirusom, pri čemer je bilo v Zgornji Avstriji, kjer se nahaja Linz, na testiranju pozitivnih 378 ljudi. Ob tem je v Avstriji zaradi okužbe doslej umrlo šest oseb, pozamezni študentje na Univerzi Johannes Kepler v Linzu pa se kot kaže še vedno ne zavedajo nevarnosti, ki jo virus predstavlja, ali pa jim je zanjo preprosto malo mar. 

To je že drugi incident študentov, ki bivajo v študentskem domu Julius-Raab-Heim v neposredni bližini univerze. Preteklo soboto si je namreč tam poslovilno zabavo pripravilo 26 tujih študentov, ki so na univerzi na izmenjavi. Po navedbah avstrijskega časnika Kronenzeitung je bil zdaj eden od študentov, ki se je udeležil zabave, na testu na novi koronavirus pozitiven, še eden pa tarna, da ima vročino. Kljub krizi se je v noči na četrtek v manjšem prostoru v študentskem domu znova gnetlo in zabavalo 15 študentov, še poroča časnik.

»Nekateri študentje se še vedno ne zavedajo sitacije,« so včeraj sporočili z univerze, ko so razkrili, da je v študentskem domu potekala nova zabava. Dodali so, da s takim početjem ogrožajo druge študente in zaposlene na univerzi, zato bodo v tem in vseh naslednjih podobnih primerih ukrepali v skladu z ustreznim členom statuta. Študentom po navedbah časnika grozi izključitev. V kolikor gre za študente, ki so tam na izmenjavi, bodo o incidentu in ukrepih obvestili tudi njihove matične univerze.