Zajezitev epidemije

Vrata zapirajo tudi šole vožnje, vlada podaljšala vozniška dovoljenja

J.P.
17. 3. 2020, 13.00
Posodobljeno: 17. 3. 2020, 13.06
Deli članek:

Vlada je začasno prepovedala "ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam s področja voznikov in vozil".

Bobo
Slovenska vlada je izdala začasno prepoved delovanja šolam za voznike.

Slovenska vlada se je za prepoved odločila, da bi omejila gibanje prebivalstva in s tem zajezila epidemijo covid-19.

Kot so sporočili, se

- gospodarskim družbam, javnim in zasebnim izobraževalnim zavodom in drugim pravnim osebam zasebnega prava ter samostojnim podjetnikom posameznikom, ki izvajajo dejavnost usposabljanja kandidatov za voznike, prepove opravljati to dejavnost, 

- pravnim osebam ali samostojnim podjetnikom posameznikom, ki izvajajo program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov, program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo in program izobraževanja in dodatnega usposabljanja izvajalcev programov dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in za varno vožnjo, prepove izvajanje teh programov,

- pravnim osebam ali samostojnim podjetnikom posameznikom, ki opravljajo naloge tehnične službe, strokovne organizacije in pooblaščene registracijske organizacije, se prepove opravljati te nalog.

Odlok začne veljati 18. marca opolnoči, prepoved pa velja do 16. aprila 2020. Veljavnost vozniških dovoljenj, ki zaradi prepovedi potečejo do uveljavitve tega odloga do 16. aprila letos, so podaljšali do 16. maja letos.