Nova regija

Prvi pozitiven bris tudi na Koroškem

B.K./STA
15. 3. 2020, 17.07
Posodobljeno: 15. 3. 2020, 17.09
Deli članek:

Regijam s potrjenim primerom novega koronavirusa se je danes pridružila tudi Koroška.

Pixabay
Fotografija je simbolična.

Med brisi, odvzetimi na koroški vstopni točki pri Zdravstvenem domu (ZD) Slovenj Gradec, je bil danes en bris pozitiven, je potrdila direktorica zdravstvenega doma Marjeta Vaupot. Bris je bil potrjen pri Korošcu, ki biva na Koroškem.

V uradno statistiko je bil sicer prvi primer potrjenega brisa pri prebivalcu s Koroške zajet že v soboto, a je šlo po poročanju Večera za Korošca, ki ima na območju zdravstvene regije Ravne na Koroškem prijavljeno stalno prebivališče, živi pa drugje, prav tako je drugje dal bris.

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec pa so danes sporočili, da do 16. ure v bolnišnici niso zdravili nobenega bolnika s potrjeno okužbo na koronavirus.

Tako kot druge občine in zdravstvene ustanove po državi so tudi koroške uvedle številne ukrepe za preprečevanje širjenja virusa. Občine ukrepe objavljajo na svojih spletnih straneh, mnogi župani in podžupani o njih občane obveščajo tudi prek družbenih omrežij.

Med drugim so danes na območju Mestne občine Slovenj Gradec začeli pospešeno zapirati otroška igrišča in druga javna športna igrišča. Z občine pozivajo ljudi, naj zaprtje dosledno upoštevajo in naj ne uničujejo trakov, ki označujejo zaprtje igrišč, starše pa pozivajo, naj otrokom in mladostnikom preprečijo zbiranje na javnih površinah. Slovenjgraška občina je zasebnike tudi pozvala k takojšnjemu zaprtju lokalov. Mnogi so to že naredili, še vedno pa so nekateri odprti.