Zaprta 14 dni

Še druga okužba v Šmarju pri Jelšah: osnovna šola do nadaljnjega zaprta

J.P.
12. 3. 2020, 08.08
Posodobljeno: 12. 3. 2020, 14.26
Deli članek:

V skladu z navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport danes že obvestilo ravnatelja osnovne šole Šmarje pri Jelšah, da se za 14 dni prekine učno-vzgojni proces na šoli.

Facebook
Osnovna šola je do nadaljnjega zaprta (fotografija je arhivska).

Osnovna šola Šmarje pri Jelšah bo 14 dni zaradi okužbe med zaposlenimi zaprta. Za varstvo otrok, ki bodo prišli v šolo, bo ustrezno poskrbljeno.

Tudi v kamniški Osnovni šoli Frana Albrehta, kjer so okužbo potrdili pri učiteljici, dva tedna ne bo pouka. 

Župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš je že včeraj napovedal, da pouk v četrtek in petek na omenjeni osnovni šol in vseh podružnicah odpade. Minister za zdravje Aleš Šabeder je v odzivu sicer dejal, da šola navodil za zaprtje ni dobila. Takšnih navodil niso dobili niti od Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Danes pa se je to spremenilo. "V skladu z navodilom NIJZ je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport danes že obvestilo ravnatelja osnovne šole Šmarje pri Jelšah, da se za 14 dni prekine učno-vzgojni proces na šoli," so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Še ena okužba

Včeraj smo poročali, da se naj bi učiteljica v tamkajšnji osnovni šoli najverjetneje okužila v severni Italiji, neuradno na smučanju. Danes pa so za STA na občini potrdili, da imajo na šoli potrjeni dve okužbi s koronavirusom.

Od včeraj je v Sloveniji potrjenih 57 primerov okužb z novim koronavirusom. Po zadnjih podatkih je število potrjenih okužb naraslo na 89.