Hladna fronta

FOTO: Sneženje doseglo tudi južni del Slovenije: dež v sneg prehaja tudi po nižinah

J.P.
26. 2. 2020, 18.07
Posodobljeno: 26. 2. 2020, 18.12
Deli članek:

Hladna fronta se s severa premika proti jugu in jugozahodu, z njo pa padavine: nalivi, sodra, sneg.

Facebook Neurje.si
Stanje v okolici Krškega

Začelo se je na severu Slovenije, najbolj na udaru je bila Koroška, kjer se je meja sneženja spustila do nižin. Dopoldne je sicer minilo v znamenju neviht s sodro in močnimi nalivi.

Popoldne se je meja sneženja tudi drugod spustila do nižin. Hladna fronta je ob približno 17. uri dosegla tudi južno Slovenijo. Kot poročajo ljubiteljski vremenoslovci, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si, je glavnina padavin mimo. »Od zahoda in severa padavine že slabijo, medtem pa ponekod v osrednji Sloveniji, na Dolenjskem in Notranjskem dež prehaja v sneg tudi po nižinah.«

Tudi z Agencije RS za okolje so sporočili, da bo sneženje kratkega daha – padavine bodo v naslednjih urah oslabele in ponehale.

Kako kaže?

Ponoči se bo zjasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Burja na Primorskem bo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, v alpskih dolinah do -10, ob morju okoli 4 stopinj Celzija. V četrtek bo sprva pretežno jasno, dopoldne bo po nekaterih nižinah še megla. Popoldne in zvečer se bo krepil jugozahodni veter, postopno se bo pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V noči na petek bo ponekod prehodno deževalo, meja sneženja bo na okoli 700 metrih nadmorske višine. Zjasnilo se bo, pihal bo okrepljen severni do severozahodni veter.

V soboto na vzhodu še delno jasno, drugod se bo od zahoda pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter.