Slovenija

Anketa: Kdo je večji humorist?

Si.R.
18. 2. 2020, 13.19
Posodobljeno: 18. 2. 2020, 13.42
Deli članek:

Politiki nemalokrat izustijo kakšno zanimivo metaforo, primerjavo ali pa se odzovejo kar z ljudskim pregovorom. Novinarji imamo to še posebej radi, nenazadnje popestri suhoparno politično dogajanje. Med tovrstne politike, ki z ironičnimi pripombami zaprejo usta nasprotni strani ali pa jo še bolj podžgejo sta tudi Janez Janša in Marjan Šarec. Kateri od njiju vas s svojimi humornimi vložki bolj zabava?

Primož Lavre
Janez Janša in Marjan Šarec.

Pred dnevi je odmevala izjava predsednika SDS, ki jo je izrekel v nagovoru ob 31. obletnici stranke v Murski Soboti: "Vi lahko osla našemite v konja, če to naredite dobro lahko to stvar celo prodate na sejmu, ampak s tem na konjski dirki ne morete zmagati. Ko pride do dirke, se na semaforju pokažejo rezultati in poberejo stave, zatem pa mora miniti nekaj časa, da se lahko kaj podobnega ponovi."

Podobno je pred časom odmevala tudi izjava predsednika LMŠ ob novinarskem vprašanju o načetih odnosih z Levico: "Če ste kdaj cvrli krofe, veste, kako je treba imeti kuhinjo zaprto, toplo in da nihče ne hodi noter. Če pa ti vsakih pet minut nekdo hodi v kuhinjo, pa tako naprej, pa ne bodo krofi uspeli. In približno tako je s temi projekti."

A kje so meje tovrstnih izjav? Kdaj je šala iz ust politika še smešna, morda celo dobrodošla in kdaj se moramo nad tem zamisliti? O tem smo povprašali strokovnjake, vas pa vabimo, da nam poveste ali vas bolj zabava Janša ali Šarec.

Rezultate in odgovore strokovnjakov bomo objavili v sobotni izdaji Novice Svet24 PLUS.