Žalost pri sosedih

V stanovanje, v katerem je umrla 16-letnica, zahajala mlada dekleta: na krike se niso odzivali

J.P.
18. 2. 2020, 12.14
Posodobljeno: 18. 2. 2020, 12.20
Deli članek:

Trdi, da je zaradi droge izgubil zavest.

Profimedia
Zagrebška policija je 30-letnika včeraj obtožila, da je mladoletni osebi priskrbel prepovedano drogo (fotografija je simbolična).

Danes je pred sodnika stopil Radoje R. (30), ki je osumljen, da je vpleten v smrt 16-letnice. Spomnimo: 16-letnica iz razbite družine, ki je več let živela v raznih socialnih ustanovah, je umrla v enem od stanovanj v zagrebškem naselju Sopot. 30-letnik naj bi njeno truplo pozneje zavil v preprogo, ga odvlekel do kleti sosednjega bloka in pobegnil. Radoje je sicer državljan Bosne in Hercegovine.

Hrvaški mediji poročajo, da se je v stanovanje, v katerem je umrla najstnica, vselil leta 2018. V njem je bival z znancem, ki je lani preminil. Stanovanje je prvotno pripadalo mami njegovega znanca, ki je pred nekaj več kot letom dni prav tako preminila. Tako je ostal sam, po besedah sosedov pa najemnine ni plačeval. Ti so tudi povedali, da so lani v stanovanje začela zahajati mlada dekleta. Običajno so ostala dan ali dva.

Sosedje se na glasno glasbo ali kričanje, ki so v tem času prihajali iz stanovanja, niso odzivali. Nič drugače ni bilo v soboto, ko je bilo slišati žensko kričanje in glasove vsaj dveh moških. Dve ure pozneje je bilo najdeno najstničino truplo. 30-letnik je med policijskim zaslišanjem povedal, da se je zaradi droge onesvestil – ko je prišel k sebi, naj bi dekle že bilo mrtvo.

Toksikološka preiskava

Uradnega vzroka smrti še ni, saj po poročanju hrvaških medijev na truplu niso vidni znaki nasilne smrti. Več bo pokazala toksikološka preiskava – denimo, če je vzrok smrti prekomerni odmerek droge. Zagrebška policija je 30-letnika včeraj obtožila, da je mladoletni osebi priskrbel prepovedano drogo. To se kaznuje z najmanj pol leta in največ petimi leti zaporne kazni, če pa to vodi v smrti, minimalna kazen znaša tri, maksimalna pa 15 let za zapahi.