Uspeli raztegniti zaščitno mrežo

Na Krvavcu otrok s sedežnice skoraj zgrmel v globino. Če ne bi bilo dveh junaških smučarjev, bi se končalo tragično

A.S.
12. 2. 2020, 14.07
Posodobljeno: 12. 2. 2020, 14.24
Deli članek:

Pred padcem v globino sta otroka z rokami zadrževala dva smučarja, vse dokler niso mimoidoči, delavci na smučišču in policist raztegnili zaščitne mreže.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot so sporočili kranjski policisti, okoliščine kažejo, da se je med dopoldansko vožnjo s sedežnico otrok preveč premaknil k robu sedala. Po nekaj deset metrih vožnje je zdrsnil pod zapiralo sedežnice, kjer sta ga pred padcem v globino z rokami uspela ujeti in zadržati dva druga smučarja. Delavec smučišča je sedežnico takrat ustavil. Pod njo so delavci na smučišču, mimoidoči in policist hitro raztegnili zaščitno mrežo, s katero so močno ublažili okoli 10-metrski padec proti tlom. Otroku so prvo pomoč nudili reševalci na smučišču in ga oskrbeli, v ljubljanski univerzitetni klinični center pa so ga prepeljali reševalci kranjske nujne medicinske pomoči. Po podatkih kranjskih policistov, ne gre za hude poškodbe.

Tuja krivda je, glede na do sedaj zbrana obvestila, izključena.

Policisti podatkov o ženski in moškemu, ki sta otroka na sedežnici ujela in zadržala toliko časa, da se je pod njimi pripravila mreža za reševanje, nimajo. Sklepajo, da gre za tujca in ju prosijo, naj se jim javita. Brez njiju in ostalih ljudi pod sedežnico, bi se nesreča lahko končala tragično.