Suženjstvo

31 let jo je imel v ujetništvu kot spolno sužnjo, sam pa je z družino živel čez cesto

R.T.
12. 2. 2020, 13.35
Posodobljeno: 12. 2. 2020, 20.47
Deli članek:

V družbo naj bi ji bila le radio in televizija.

Facebook
Matias Salazar

Kar 31 let naj bi Venezuelčan Matias Salazar (56) v ujetništvu zadrževal žensko, znano le kot Morella (49). Zaprto naj bi jo imel v stanovanju v mestu Maracay v bližini venezuelske prestolnice Caracas, sam pa je čez cesto živel z drugo žensko in njuno hčerko. Hranil naj bi jo z rižem, lečo in jajci.

Nasilje in zloraba

Psihično in fizično nasilje naj bi bila stvar rutine. Morella je menda potrebovala njegovo dovoljenje za tako vsakdanje stvari, kot je sedenje. Salazar je nadalje obtožen, da je svojo žrtev spolno zlorabljal ter ji odtegoval hrano in pijačo, če ga je zavrnila.

Morellina kalvarija se je začela pozimi leta 1988, poroča venezuelska novičarska spletna stran Cronica Uno, ko je imela komaj 17 let. Takrat se je zapletla s Salazarjem. Ta naj bi hitro postal nasilen – ker sta njena starša nasprotovala zvezi, naj bi dva dni pred božičem pobegnila. Tako naj bi Morella sčasoma končala v omenjenem stanovanju, kjer sta ji bila v družbo le radio in televizija. Okna naj bi 24 ur na dan zakrivale težke zavese in če je kateri od sosedov povprašal po njej, mu je Salazar menda dejal, da je le čistilka.

Omenjena spletna stran poroča tudi, da so policisti stanovanje menda večkrat obiskali, a jim naj bi Morella vsakič potrdila, da je z njo vse v redu. V tem času naj bi skušala dvakrat pobegniti, potem ko je Salazar za seboj namenoma pustil lažni ključ. V obeh primerih naj bi bila hudo tepena.

24. januarja pa se je menda le spozabil. Ključ naj bi bil pravi, Morella pa se je pognala na ulice Maracayja, kjer je dve uri iskala zavetje za ženske, o katerem je slišala na radiu. Tam naj bi jim povedala svojo zgodbo, oni pa so poklicali policijo. Nato si je menda zaželela, da bi si ogledala Disneyjev risani film Pocahontas, ki je izšel leta 1995.

Salazar je zdaj obtožen spolnega nasilja, spolnega suženjstva, napeljevanja k samomoru in psihičnega nasilja. Policisti zdaj menda preiskujejo tudi njegovo družino.