Pomagajmo jim

Ganjen Avdić: »Lačni otroci in obupani starši!? Tega nikoli ne bom sprejel!«

P.K.
30. 11. 2019, 08.00
Posodobljeno: 30. 11. 2019, 15.21
Deli članek:

Denis Avdić show, jutranja oddaja na Radiu 1, se bo ta december preselila na prosto, v center Ljubljane, kjer bo izpeljala akcijo, v kateri bomo Slovenci spet lahko pokazali svoje veliko srce.

Facebook/Radio 1
Radijskega voditelja Denisa Avdiča boli, ker je toliko družin pri nas prikrajšanih.

Medtem, ko se večina veseli veselega decembra, pa je žal med nami tudi precej takih, za katere je prihajajoči čas težak. Za mamo samohranilko, ki bo komaj nahranila svoje otroke, kaj šele, da bi zanje zmogla nakupiti skromna darila, za družino, v kateri sta starša brez dohodkov, za bolnega gospoda, ki je povrhu vsega ostal brez strehe nad glavo … Pomanjkanja okoli nas je veliko.

Želja ekipe voditeljev jutranje oddaje Denis Avdić show je zato, da bi v prazničnem času, ko je občutljivost za stisko in pomanjkanje še bolj v ospredju, ti ljudje občutili, da niso sami. Tako so se, kot že zadnjih nekaj let, odločili, da bodo pripravili dobrodelni maraton, ki predstavlja 28-urno radijsko oddajo s humanitarno konotacijo na prostem.

Najprej akcija, potem počitek

Radijsko karavano bo gostil Mestni trg v Ljubljani v četrtek, 19. in petek, 20. decembra. Denis Avdić bo skupaj s svojimi sovoditelji Anjo Ramšak, Jano Morelj in Miho Deželakom v studiu pripravil zabavo z različnimi gosti, dobro glasbo, ki jo bodo krasili živi nastopi glasbenikov in še čem. Osrednja nit pa bo vzporedno zbiranje sredstev prek SMS sporočil v poseben dobrodelni sklad, ki bo omogočil več brezskrbnosti ranljivim. Če želite pomagati, to lahko storite že sedaj in sicer na sledeč način; če bi radi donirali 1 evro, napišite SMS z vsebino POMAGAM1 in ga pošljite na številko 1919. Če pa želite prispevati 5 evrov, pa pošljite SMS z vsebino: POMAGAM5, prav tako na številko 1919. Donirate pa lahko tudi v najbližji prodajalni dm.

dreamstime
Srce parajoči prizori stiske, ki je ne bi smel doživeti nihče!

Denis Avdić nam je povedal, da se z ekipo zelo veselijo tega dogodka, na katerega se, glede na to, da bo cel dan in še nekaj ur minil brez počitka, ne pripravljajo na poseben način, niti s spanjem na zalogo. »Celo še več, po navadi noč pred tem, ker je polna pričakovanj in vznemirjenja, nihče prav dobro, veliko ne spi. Tako da nas med 28-urno oddajo pokonci drži dogajanje, vsa ta super energija,« je povedal radijski voditelj. Priznal pa je, da si spalni maraton omisli takoj po celodnevni oddaji, da si povrne moči. »Takrat pa spim 28 ur,« nam razkrije.

Čut za sočloveka

Denis, Miha, Jana in Anja v Sloveniji poleg radijskih osebnosti predstavljajo sinonim dobrodelnosti, zato nas zanima, ali so kaj ponosni na to, da jih javnost prepozna kot ljudi z velikim srcem, ambasadorje dobrote. Denis Avdić, s katerim se pogovarjamo, pravi, da je on najbolj ponosen na poslušalce: »Oni so ključni v tej zgodbi. Brez njih ne bi bilo nič. In vsako leto nas s svojo radodarnostjo izjemno presenetijo. Jaz bi rekel kar, da so Slovenci ena velika dobrodelna vojska. Ponosen sem nanje,« ganjen pove.Med lanskim dobrodelni maratonom so državljani še posebej šokirali voditelje, saj so darovali kar 300.000 evrov! Letos pa, pravi Avdić, si želijo še nekoliko višje. »Krasno bi bilo, če bi zbrali pol milijona evrov. Ja, pol milijona. Verjamem, da je to mogoče. Sploh, če pogledamo zadnjo dobrodelno 'vstajo' Slovencev, ko so za Krisa zbrali tri milijone. Waw,« izjavi Avdić. »Jaz bi samo rad, da ljudje ne spijo več na tleh, da jim je toplo in da imajo kaj dati na mizo. Pa da otroci niso lačni in njihovi starši zaradi tega obupani. Tega nikoli ne bom sprejel.«

Darja Štravs Tisu
Če želite prispevati 1 evro, napišite SMS z vsebino POMAGAM1 in ga pošljite na številko 1919. Če želite pokloniti 5 evrov, pa pošljite SMS z vsebino: POMAGAM5, prav tako na številko 1919. Linije že obratujejo. Donirate pa lahko tudi v najbližji prodajalni dm.

Faktor presenečenja

Radijski voditelj med našim klepetom izpostavi še nekaj in sicer skrb ljudi, da je pokloniti 1 evro premalo, sramotno. »To ni res. Vsak evro šteje. Zato naj se ne sprašujejo, kaj lahko tako majhen znesek, ki to nikakor ni, spremeni. Vse lahko spremeni. Vse,« poudari za konec.

Sicer pa bodo gostje radijske oddaje za voditeljsko ekipo, pa tudi za poslušalce in tiste, ki bodo dogajanje na Mestnem trgu v Ljubljani spremljali v živo, ostali skrivnost do trenutka, ko bodo vstopili skozi vrata studia. Verjetno se jih bo skozi 28 ur oddajanja programa v živo, nabralo za okoli 100.