Zdrahe v stranki DeSUS

Erjavec zanika, da je šlo za blokado: "Oba kandidata se bosta imela možnost predstaviti"

S.R./STA
22. 11. 2019, 20.19
Posodobljeno: 22. 11. 2019, 20.20
Deli članek:

Kadrovska komisija DeSUS je do kandidatur Aleksandre Pivec in Gregorja Stražišarja za predsednika stranke izrazila zadržke ter izvršnemu odboru stranke predlagala, da se z njima še enkrat pogovori. Ugotovila je sicer, da oba kandidata sicer izpolnjujeta vse formalne pogoje

STA
Karl Erjavec

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je sicer zanikal poročanje POP TV o tem, da je kadrovska komisija blokirala njuni kandidaturi. "Vsi trije smo kandidati za predsednika in bodo vse tri kandidature obravnavane na izvršnem odboru stranke, ki bo v sredo naslednji teden. Oba kandidata se bosta imela možnost predstaviti na izvršnem odboru," je obrazložil. 

Dejal je, da je pri enem izmed kandidatov problem, ker se je v stranko vpisal šele pred nekaj dnevi in tudi da ga nihče ne pozna. To naj bi veljalo za Stražišarja, medtem ko naj bi bili pri Pivčevi razlog za zadržek očitki o nepravilnostih pri projektu Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo Turizem (SRIPT), pri katerem je sodelovala še kot državna sekretarka na uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu. Pivčeva je očitke sicer zanikala, bosta pa v ponedeljek o tem razpravljala odbora DZ za gospodarstvo in kmetijstvo. 

"Očitno nekaj poskušajo prirejati. Oziroma nekaj skušajo naknadno regulirati, ker očitno stvari ne tečejo tako, kot so si v teh političnih scenarijih zamislili," je za POP TV dejal Stražišar. Po izvršnem odboru mora kandidatno listo sicer potrditi še svet stranke. Volilni kongres bo januarja.