Ljubljanski maraton

Ta vikend v Ljubljani več zaprtih cest, zaprta tudi garažna hiša Kongresni trg

J.P.
25. 10. 2019, 10.51
Posodobljeno: 25. 10. 2019, 11.02
Deli članek:

Na Mestni občini Ljubljana vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.

STA
Ta vikend bodo prestolnico preplavili tekači.

Konec tedna se bo v Ljubljani odvil Volkswagen 24. Ljubljanski maraton, največja vsakoletna mednarodna športna prireditev pri nas.

Župan Zoran Janković bo v soboto ob 11. uri na Slovenski cesti med hotelom Cubo in Uršulinsko cerkvijo pozdravil otroke, ki se bodo udeležili Lumpi teka, dan pozneje pa bo ob 10.25 uri dal znak za start tekmovanja paraplegikov in ob 10.30 uri znak za start polmaratona in maratona. Ob približno 13. uri bo tudi podelil medalje najboljšim v maratonu.

Brezplačno na avtobus

-Časovnica predvidenih zapor prometa za tek na 10 kilometrov

-Časovnica predvidenih zapor za polmaraton in maraton

-Celoten seznam zapor cest

Tekači in njihovi spremljevalci se bodo lahko v središče prestolnice brezplačno pripeljali z mestnimi avtobusi, če bodo predložili voucher, štartne številke ali akreditacije, brezplačno bo tudi parkiranje na P+R parkiriščih Dolgi most, Barje in Stožice. Več informacij o parkiranju in brezplačnih prevozih ter obvozih avtobusov v času maratona je na voljo na tej povezavi. V petek, soboto in nedeljo bodo po spremenjenih trasah vozili tudi mestni avtobusi. Vsi obvozi so objavljeni na spletni strani LPP.

Zapore

Zaradi maratona bodo v soboto in nedeljo zaprte ceste, po katerih potekajo trase tekov, parkirni prostori na cestah, kjer bodo potekali sobotni teki, pa bodo zaprti že danes. Celoten seznam zapor najdete na tej povezavi.

V soboto in nedeljo je zaprta tudi garažna hiša Kongresni trg. V soboto uvoz in izvoz ne bosta mogoča od 10. do 18. ure, v nedeljo, pa od 7. do 16. ure.