Komaj 19-letna

Grozljive podrobnosti umora mlade Lane: v reko je bila odvržena živa

R.T.
25. 10. 2019, 09.19
Posodobljeno: 25. 10. 2019, 09.21
Deli članek:

Iz vode jo je potegnil ribič.

Facebook
Lana Bijedić

Bila je prva nedelja v oktobru. Lana Bijedić iz Mostarja se je s prijateljico odpravila na kavo, domov pa se ni vrnila. Ker je staršema ni uspelo priklicati na telefon, so okoli 17. ure njeno izginotje prijavili tamkajšnji policiji. Malo pozneje je na njeno truplo v reki Studenčici v Studencih naletel ribič. Voda je tam globoka približno en meter. Obdukcija je potrdila, da je bila 19-letnica umorjena. Nekdo jo je večkrat udaril po glavi, na njenem vratu so bili sledovi davljenja. Preiskovalci so prvotno domnevali, da jo je morilec v reko odvrgel, ko je že bila mrtva. Očitno temu ni bilo tako.

Sledovom udarcev navkljub na mestu, kjer je bila odvržena, ni bilo sledov krvi. Zdaj vse kaže, da je bila Lana še živa, ko je bila odvržena v Studenčico, poroča Avaz.

Lana je bila hčer mostarske profesorice in pravnukinja Džemala Bijedića, bosanskega politika, ki je 18. januarja 1977 skupaj z ženo Rezijo umrl v strmoglavljenju letala v bližini Kreševa. Uradno naj bi letalo strmoglavilo zaradi neugodnih vremenskih razmer, teoretiki zarote pa trdijo, da so bili na delu njegovi srbski rivali.