Očitkov niso potrdili

Pobesneli ženski pred vrtcem pretepli vzgojitelja

G.G.
25. 10. 2019, 08.34
Posodobljeno: 25. 10. 2019, 13.06
Deli članek:

V enem od vrtcev na avstrijskem tirolskem sta ženski s fizično silo obračunali z vzgojiteljem.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V sredo zjutraj sta z jezo v koraku stopali proti vrtcu na območju Innsbrucka. Nameravali sta izpisati svojega triletnega sina oziroma vnuka, ker naj bi z njim v vrtcu grdo ravnali. Vzgojitelj naj bi ga z injekcijo dvakrat pičil v zadnjico.

Pred vrtcem sta naleteli na pravega človeka – vzgojitelja. Mahoma sta se ga lotili s pestmi. Tolkli in praskali sta ga po glavi in telesu, udarci so padali pod pasom in med rebra. Še najbolj po glavi. Vzgojitelj ni vrnil s silo, poskušal se je zavarovati z rokami, a sta ga besni ženski prevladali. Na srečo je iz stavbe kmalu vstopila druga vzgojiteljica in nekako ukrotila napadalki. Okrvavljenega vzgojitelja so odpeljali v bolnišnico in mu oskrbeli lažje poškodbe.

V vrtcu so že v ponedeljek, takoj po očitkih, temeljito preiskali, ali je vzgojitelj res uporabil injekcijo in z njo zbodel triletnega fantka. S pomočjo prevajalca so se najprej pogovorili z otrokom in njegovo materjo, ki skromno obvladata nemščino, poroča Kronenzeitung. Slišali so očitke o neprimernem ravnanju vzgojitelja, obenem pa od zdravnika, ki je preiskal fanta, dobili pojasnilo, da nikjer ni bilo najti sledov pika z injekcijo.

V vrtcu so po napadu vso zadevo predali v roke policiji.