Pred ponedeljkovim vrhom koalicije na Brdu pri Kranju je dejal, da so ga sklicali zato, da s predlogom proračuna seznanijo še poslance, preden se začne "burno proračunsko obdobje".

Kot je poudaril Šarec, so vrh koalicije sklicali za to, da se tudi poslanci seznanijo s stanjem, potem ko se je vlada o proračunu "nekako uskladila". Na vprašanje, ali pričakuje kakšen konflikt in kje, pa je dejal, da pričakuje tudi kakšno ostro debato, vendar z zavedanjem, da je skupni cilj vseh, da proračun sprejmejo. "Ker če bomo proračun sprejeli, potem bo država delovala, brez sprejetega proračuna država ne more normalno delovati," je opozoril Šarec.

Na vprašanje, ali so usklajeni z Levico, pa je premier odgovoril: "Težko reči." Na vprašanje, ali bo na proračun vezal zaupnico, pa je dejal, da se o tem še ni odločil. Opozoril pa je, da je proračun pripravljen glede na doslej znane gospodarske napovedi. Če se bo po sprejetju proračuna zgodilo, da bo gospodarska rast upadla, bo sledil še kakšen rebalans, je pred ponedeljkovim koalicijskim vrhom, na katerem bodo vladna ekipa in koalicijski poslanci razpravljali o proračunu za prihodnji dve leti, še dejal Šarec.

luka mesec, marjan šarec
Bobo
Na vprašanje, ali so usklajeni z Levico, pa je premier odgovoril: "Težko reči."

Glede izjave ministrica za infrastrukturo Alenke Bratušek o "rezanju lovk v energetiki" pa je premier danes dejal, da zaenkrat ministrica zatrjuje, "da reže lovke, da ne dela nič nezakonitega".

"Seveda pa, če je kaj nezakonitega, če je šlo kaj mimo pravil, so zato tudi ustrezni organi, da to ugotovijo. Če bi se kaj takega ugotovilo, jasno in nedvoumno, potem seveda vemo, kje smo," je še dejal Šarec in dodal, da sam za zdaj "nima kaj dvomiti, ne potrjevati".

Bratuškova je v petek zanikala poročanje medijev, da naj bi vplivala na postopek izbire direktorja družbe SODO. "Bolj, kot mi mečete polena pod noge, bolj bom grizla in sekala lovke," je ob tem med drugim dejala ministrica, ki je prepričana, da so lobiji najmočnejši prav na infrastrukturi in energetiki - področjih, ki spadata pod njen resor.