Vožnja v nasprotno smer

Francozom se je omračil um, povzročili so kaos na dolenjski avtocesti

S.R.
29. 8. 2019, 14.04
Posodobljeno: 29. 8. 2019, 14.26
Deli članek:

Danes zjutraj je gosta megla povsem omračila um francoskim državljanom, ki so poskrbeli za dramo na dolenjski avtocesti.

STA
Fotografija je simbolična.

Telefoni policije so začeli zvoniti malo pred peto uro zjutraj. Zaprepadeni vozniki so jih obvestili, da na dolenjski avtocesti od Biča proti Trebnjem v gosti megli vozita dve vozili. To samo po sebi ne bi bilo nenavadno, če ne bi avtomobila vozila po odstavnem pasu na drugem smernem vozišču, ki sicer vodi v nasprotni smeri proti Ljubljani, sporočajo iz PU Novo mesto.

V pičlih 14 minutah so bili na kraju novomeški policisti in prometniki, tam pa so naleteli na štiri vozila. Dve vozili sta bili obrnjeni v smeri Ljubljane, dve pa sta zrli proti Obrežju. Ugotovili so, da se je voznici iz Francije med vožnjo proti naši prestolnici pokvaril avto. Poklicala je znanca, ki sta vozila pred njo, ta pa sta meni nič, tebi nič pri Biču obrnila, in se po odstavnem pasu zapeljala v nasprotni smeri. Policisti so 67 in 31 let stara francoska voznika pospremili do prvega izvoza, dopoldne pa še naprej pred okrajnega sodnika v Novem mestu. Vožnja v nasprotni smeri se kaznuje z najmanj 1200 evri kazni in 18 kazenskimi točkami. Postopek na sodišču še ni zaključen, še sporočajo policisti.