spremenljivo oblačno

Popoldne in zvečer plohe in nevihte

J.P./STA
27. 7. 2019, 10.55
Posodobljeno: 27. 7. 2019, 10.55
Deli članek:

Dopoldne bo deloma sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki se lahko tudi nadaljujejo v noč.

Bobo
Nevihte se lahko nadaljujejo tudi v noč (fotografija je simbolična).

Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Soparno bo. Najvišje temperature bodo od 28 do 34 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Vročina bo popustila. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 19 do 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes bo po nižinah sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev.

Obeti: V ponedeljek bo na zahodu delno jasno, drugod spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo še plohe in nevihte. V torek bo večinoma sončno, popoldne lahko v hribovitem svetu nastane kakšna ploha ali nevihta.

Vremenska slika: Nad osrednjim delom celine je šibko ciklonsko območje. Od zahoda se Alpam približuje obsežna vremenska fronta. Z jugozahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka topel in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih južno in vzhodno od nas bo še sončno in vroče. Predvsem v Alpah bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Biovreme: Danes se bo vremenska obremenitev stopnjevala, z vremenom povezane težave bodo pogoste, okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Po nižinah bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Vročina bo najbolj obremenjujoča v mestih.