Pozitivna zgodba

Milijonarka iz Škofje Loke kupila šolo: preuredila jo bo v butični hotel

Monika Horvat / Štajerski tednik
17. 7. 2019, 19.31
Deli članek:

Bernardica Viher Gašparec je skupaj z možem Brankom Vihrom kupila propadajočo staro šolo Svetinje. V njej namerava urediti butični hotel.

M.H.
Za stavbo je odštela 75.000 evrov.

Uspešna podjetnica Bernardica Viher Gašparec je za 75 tisoč evrov kupila propadajoč objekt, za katerega si je občina prizadevala, da bi dobil novega lastnika in zgodbo. Nova lastnica ima za več kot 130 let staro stavbo na atraktivni turistični točki sredi Ljutomersko-Ormoških goric v kraju Svetinje velike načrte. »Kot je izbrana ponudnica navedla v poslovnem načrtu, je njen interes, da se objekt preuredi v butični hotel z vsaj štirimi zvezdicami. Poleg prenočitvenih zmogljivosti bodo na voljo gostinska ponudba in wellness storitve. Za odlična kulinarična in druga doživetja bo poskrbljeno skupaj z lokalnimi ponudniki in priznanim kuharjem, s katerim so partnerstva že podpisana. Šlo bo torej za butični hotel; prenočitvene zmogljivosti višjega kakovostnega razreda, ki bo našemu turizmu in destinaciji Jeruzalem Slovenija dal dodatno vrednost,« napoveduje župan Danijel Vrbnjak, ki je zadovoljen, saj so dobili več, kot so pričakovali.

IZTRŽILI VEČ, KOT SO PRIČAKOVALI

Kot je izbrana ponudnica navedla v poslovnem načrtu, je njen interes, da se objekt preuredi v butični hotel z vsaj štirimi zvezdicami. 

Za objekt so dobili okoli 20 tisoč evrov več od izhodiščne cene: »Izkazalo se je, da smo s tem razpisom zbiranja ponudb za šolo Svetinje šli v pravo smer. Zainteresirani so pozdravljali namene razpisa, saj nismo iskali samo denarja, ampak zgodbo. Kupec mora namreč v treh letih pridobiti uporabno dovoljenje in zagnati zgodbo; glede na prvi pogovor niti malo ne dvomim, da to ne bi uspelo. Obeta se nam zelo lep objekt v naši turistični destinaciji, ki je bila pred kratkim objavljena med top pet znamenitostmi našega dela Slovenije, kar nam veliko pomeni za razvoj samega turizma.«

SODELOVALI BODO Z LOKALNIMI PONUDNIKI

Viher Gašparečeva je v pisni izjavi medijem, ki jo je posredovala Občini Ormož, glede načrtov z objektom razkrila naslednje: »Skupina kakovostnih turističnih ponudnikov Svetinj in okolice, vključno z bodočim hotelom Svetinje, se je odločila sodelovati pri razvoju destinacije Svetinje. Destinacijo bodo osnovali na kulturni in naravni dediščini kraja, jo privzdignili z inovativno interpretacijo ter obogatili z vrhunskimi bivalnimi in kulinaričnimi izkušnjami. Skupaj bodo sooblikovali novo turistično ponudbo, vključno z izvirnimi multisenzoričnimi spoznavanji vina in lokalne kulinarike, ponudbo električnih koles za aktivno preživljanje prostega časa, wellness storitvami. Gostom bo na voljo tudi kakovostna kombinacija kongresnih kapacitet in vrhunske kulinarične ponudbe z avtentičnimi doživetji pokrajine.«