"Prejeli smo sodbo višjega sodišča v Ljubljani, s katero je zavrnilo pritožbo obrambe kot neutemeljeno in obtoženemu potrdilo 30-letno zaporno kazen," je za Dnevnik pojasnila vodja ljubljanskega tožilstva Katarina Bergant.

V obtožbi so 38-letnega Šljivarja predstavili kot glavnega akterja v dogodku, ki se je zgodil v lokalu Gold v Ostrožcu pri Cazinu v Bosni in Hercegovini. Šljivarjevi pajdaši Haris Gredelj, Sabahudin Ikeljić, Dragan Pavlović in Mehmed Rekić naj bi skupaj z njim zamaskirani vstopili v lokal. Kličić je sedel v loži in Šljivar naj bi bil tisti, ki naj bi ga s pištolo najprej pretepel, nato pa ustrelil v glavo. Dejanje naj bi storil iz maščevanja, ker naj bi mu Kličić dolgoval denar. Kličić je Šljivarja tudi prijavil, rekoč, da je nekomu naročil, naj na njegovo hišo odvrže eksplozivno napravo.

Šljivar je vseskozi zanikal kakršnokoli vpletenost v umor. Ob januarski razglasitvi sodbe je sodnica Vesna Podjed poudarila, da je cazinska policija še isti dan prijela Gredlja, Rekića, Ikeljića in Pavlovića, Šljivarja pa neuspešno iskala, saj je pobegnil v Slovenijo. Druge štiri so v Bosni obsodili na zaporne kazni od šestih let in dveh mesecev zapora do dveh let in osmih mesecev. Potrdili so, da je moril Šljivar. Kot priče zaslišani na sojenju Šljivarju v Sloveniji pa so izjave spremenili: ničesar se niso več spominjali ali pa vztrajali, da zaradi strahu ne bodo govorili. A sodnica je opozorila, da Šljivarjeve vpletenosti nihče tudi ni konkretno zanikal.

Obramba je v pritožbi na sodbo po navedbah spletnega Dnevnika opozarjala, da je bil Šljivar obsojen na podlagi izjav, ki so jih priče (takrat obtoženci) dale v postopku v tujini. Krivdo so mu takrat pripisale, da bi zaščitile sebe. Gostje v lokalu niso videli nobene pištole, takšne, ki naj bi jo imel obtoženi, nikoli niso našli, je navedel odvetnik. Nihče tudi ni videl petih napadalcev (le od dva do štiri), prav tako ne v belo trenirko oblečenega moškega (Šljivarja). V avtu, s katerim so pobegnili, niso našli njegovih bioloških sledi. Po zagovornikovih besedah s Kličićem takrat nista bila sprta, še nekaj dni prej naj bi bila skupaj na pijači.

Toda vsi ti argumenti višjih sodnikov niso prepričali. Ta sodna zgodba se za Šljivarja torej končuje precej drugače, kot se je prejšnja. Leta 2016 je na Fužinah streljal na znanca. Najprej je zaradi poskusa uboja dobil šest let zapora, na višjem sodišču pa je bil oproščen, še poroča časnik.