Napad s kijem

Na domu napadene sodnice poteka hišna preiskava

A.S./STA
21. 6. 2019, 20.35
Posodobljeno: 22. 6. 2019, 07.30
Deli članek:

Kriminalisti v zvezi s preiskavo poskusa umora sodnice mariborskega okrožnega sodišča Daniele Ružič opravljajo hišno preiskavo na domu sodnice.

Bobo
Fotografija je arhivska.

Kakšne sume imajo zaenkrat, ni znano, so pa s policije že potrdili, da pri preiskavi ne izključujejo možnosti, da bi bil napad lahko povezan z zasebnim življenjem sodnice.

Kriminalisti preiskujejo tako notranjost hiše, kot tudi njeno okolico in osebno vozilo, ki je parkirano pred hišo, je poročala Pop TV. Gre za hišo, v kateri živita sodnica mariborskega okrožnega sodišča Ružičeva in njen partner.

Ni izključena možnost, da je napad povezan z njenim zasebnim življenjem

Po neuradnih podatkih Pop TV naj bi celotno zadevo usmerjalo slovenjgraško sodišče. S policije so po poročanju Pop TV sporočili le, da preiskovalna dejanja potekajo v okviru intenzivne preiskave. So pa že potrdili, da pri preiskavi ne izključujejo možnosti, da bi bil napad na sodnico lahko povezan z njenim zasebnim življenjem.

Spomnimo:

Ružičevo so neznanci v nedeljo malo po polnoči napadli pred njeno hišo v Pekrah in jo hudo poškodovali. Napadli naj bi jo s predmetom, s katerim, pa policisti zaradi interesa preiskave doslej še niso povedali. Neuradno naj bi šlo za kij.

Napad obsodil tudi vrh slovenske politike

Nasilni napad je enotno obsodil vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.

Policija še naprej naproša vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije v zvezi z dogodkom, da naj jim jih sporočijo preko telefonske številke policije 113 ali številke 080 1200, ki je namenjena anonimnim prijavam.