V skupnosti so dodali, da teh osem posameznikov ne sme več upravljati s prostori, in izpostavili, da sodbe veljajo samo za te posameznike, drugi pa bodo tam delali še naprej. Ostajajo tudi pri stališču, da Mol nima pravnih vzvodov, da jih vrže ven.

V Molu so sredi aprila, ko je bilo pravnomočnih sedem tožb, dejali, da bodo za izpraznitev prostorov "ravnali v skladu s pravnomočnimi sodbami". Ob tem so dodali, da jo bo "izvršil sodni izvršitelj ob asistenci policije".

V nedogled tako ne bo šlo

Odvetnik rogovcev Zoran Korenčan, ki je napovedal, da bo najnovejšo sodbo komentiral v prihodnjih dneh, je pred časom dejal, da toženi posamezniki Roga po njegovih informacijah ne uporabljajo več, a je v Rogu ostala večina, 100 ali 200 uporabnikov. Po njegovih besedah jih občina ne mogla kar vreči ven, saj bi jih morala identificirati in zahtevati izpraznitev. "Verjetno pa v nedogled tako ne bo šlo, verjetno bodo morali skleniti nek dogovor," je dejal.

Jedro spora je v projektu Center Rog, ki ga na območju načrtuje Mol, a se rogovci ne strinjajo z njegovim konceptom. Tožbe Mola proti osmim uporabnikom Roga pa so bile odgovor na spor zaradi motenja posesti po tistem, ko je občina junija 2016 sredi noči vstopila v Rog z bagrom in varnostniki. Ti so dobili tožbo zaradi motenja posesti, Mol pa lastninsko tožbo kot lastnica nepremičnin.