V korist občine

Pravnomočna še osma tožba proti rogovcem

J.P./STA
19. 5. 2019, 19.33
Posodobljeno: 19. 5. 2019, 19.35
Deli članek:

Pravnomočna je še zadnja od osmih tožb, ki jih je Mestna občina Ljubljana (Mol) vložila proti posameznim uporabnikom nekdanje Tovarne Rog v Ljubljani, je potrdila skupnost nekdanje tovarne Rog. Vse so bile rešene v korist občine.

Bobo
Nekdanja tovarna Rog

V skupnosti so dodali, da teh osem posameznikov ne sme več upravljati s prostori, in izpostavili, da sodbe veljajo samo za te posameznike, drugi pa bodo tam delali še naprej. Ostajajo tudi pri stališču, da Mol nima pravnih vzvodov, da jih vrže ven.

V Molu so sredi aprila, ko je bilo pravnomočnih sedem tožb, dejali, da bodo za izpraznitev prostorov "ravnali v skladu s pravnomočnimi sodbami". Ob tem so dodali, da jo bo "izvršil sodni izvršitelj ob asistenci policije".

V nedogled tako ne bo šlo

Odvetnik rogovcev Zoran Korenčan, ki je napovedal, da bo najnovejšo sodbo komentiral v prihodnjih dneh, je pred časom dejal, da toženi posamezniki Roga po njegovih informacijah ne uporabljajo več, a je v Rogu ostala večina, 100 ali 200 uporabnikov. Po njegovih besedah jih občina ne mogla kar vreči ven, saj bi jih morala identificirati in zahtevati izpraznitev. "Verjetno pa v nedogled tako ne bo šlo, verjetno bodo morali skleniti nek dogovor," je dejal.

Jedro spora je v projektu Center Rog, ki ga na območju načrtuje Mol, a se rogovci ne strinjajo z njegovim konceptom. Tožbe Mola proti osmim uporabnikom Roga pa so bile odgovor na spor zaradi motenja posesti po tistem, ko je občina junija 2016 sredi noči vstopila v Rog z bagrom in varnostniki. Ti so dobili tožbo zaradi motenja posesti, Mol pa lastninsko tožbo kot lastnica nepremičnin.