Obsežna iskalna akcija na območju Škocjana

FOTO: Srečen konec, osebo so v bližnjem gozdu našli rahlo podhlajeno, a živo

S.R.
12. 5. 2019, 18.38
Posodobljeno: 12. 5. 2019, 18.54
Deli članek:

Oseba je bila pogrešana od včeraj zvečer, na teren pa so se poleg policistov in vodnikov reševalnih psov podali mnogi gasilci.

Facebook/Andrej Žabkar-tovariš
Srečen konec iskalne akcije pri Dolenjih Raduljah.

Obsežna iskalna akcija za pogrešano osebo se je začela že včeraj malo po 21. uri. Kot je že včeraj poročala uprava za zaščito in reševanje, so se po sledeh osebe, ki je v Dolenjih Raduljah v občini Škocjan odšla neznano kam, podali policisti PU Novo mesto ter vodniki reševalnih psov pri Kinološki zvezi Slovenije in Zvezi vodnikov reševalnih psov Slovenije za Dolenjsko. Nočna iskalna akcija ni bila uspešna, zato so iskanje nadaljevali v zgodnjih jutranjih urah.

Na teren so se podali ob zori, tokrat tudi ob števični pomoči gasilcev, saj so moči strnili z gasilci PGD Škocjan, Bučka, Dobrava, Dole, Grmovlje, Tomažja vas in Zagrad. Ob približno 9. uri so v bližnjem gozdu, in sicer približno 500 metrov od naselja, naleteli na rahlo podhlajeno, a živo osebo, ki so jo reševalci na kraju oskrbeli in nato prepeljali v novomeško bolnišnico. Več informacij o iskalni akciji trenutno ni znanih.