S kraja je pobegnil

V trdi noči so se vračali po lokalni cesti, 21-letnik ni preživel trčenja

R.T.
12. 5. 2019, 15.00
Posodobljeno: 12. 5. 2019, 15.07
Deli članek:

Nemška policija je še vedno na lovu za brezvestnim voznikom, ki je ponoči povozil skupino pešcev. Življenje je izgubil 21-letni mladenič, še tri osebe so pristale v bolnišnici.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tragedija se je malo po 2. uri zgodila v kraju Sachsenheim v zvezni deželi Baden-Württemberg. Skupini štirih pešcev je na cesti pot prekrižal voznik avtomobila. V nesreči je življenje izgubil 21-letni fant, medtem ko so njegove tri prijatelje z različnimi poškodbami prepeljali v bolnišnico. Kot poročajo nemški mediji, je voznik po nesreči s kraja pobegnil. 

Druščina, ki so jo poleg 21-letnika sestavljali še 22 in 26 let stari punci in 27-letni fant, se je po navedbah policije vračala z bližnje bencinske črpalke, avtomobil pa jim je z veliko hitrostjo pripeljal izza hrbta. Trčenje je bilo tako silovito, da je 21-letnika odbilo v bližnjo kovinsko ograjo. Bil je na mestu mrtev. 

Policija je povzročitelja ponoči iskala tudi s pomočjo helikopterja, vsa prizadevanja pa so zaenkrat ostala brez konkretnih rezultatov. S pomočjo strokovnjakov, ki je pregledal odlomljene dele avtomobila, so zdaj ugotovili, da naj bi šlo za vozilo Ford C-Max črne barve, izdelano med letoma 2007 in 2010.