Ohladitev

FOTO: Meja sneženja se je spustila, sneži že v Kranjski Gori in Bohinju

G.G.
28. 4. 2019, 10.05
Posodobljeno: 28. 4. 2019, 12.03
Deli članek:

Noč je bila suha, v zgodnjih jutranjih urah pa je začelo deževati.

DRSI
Kamere zaznajo snežinke pri bencinskem servisu v Bohinjski Bistrici (509 metrov nadmorske višine).

Ker se je kar precej ohladilo, se je meja sneženja zjutraj spustila pod 1000 metrov. Zaradi sneženja je zaprt prelaž Vršič, sneži pa tudi na drugih gorenjskih prelazih, na Korenskem sedlu, Ljubleju, Jezerskem in Predelu. Ceste so sicer še prevozne, zimska oprema pa je obvezna, poroča prometnoinformacijski center.

Do 11. ure se je meja sneženja spustila do nižin. Začelo je snežiti v Ratečah, Kranjski Gori, naposled še v Bohinju. Medtem ko je na Gorenjskem le nekaj stopinj nad ničlo (v Kranju na primer 5 stopinj), je na Štajerskem in daljnjem vzhodu države še toplo in jasno - v Mariboru 14 stopinj, v Lendavi pa 16.

Na severovzhodu države bo ostalo čez dan večinoma suho. Popoldanske temperature bodo od 7 do 16, v gornjesavski dolini okoli 3 stopinje Celzija.

promet.si
Ob 10.15 je bilo na Korenskem sedlu (1073 metrov nadmorske višine) kar zimsko.

Jutri bo oblačno, predvsem v južni polovici Slovenije bodo občasne padavine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 7, ob morju in na severovzhodu do okoli 10, najvišje dnevne od 8 do 14 stopinj.

promet.si
Krožišče v Ratečah okoli 11. ure.