Ženske in otroci

Iščejo žrtve krvoločnega častnika! Koliko jih je umoril? 70?

G.G.
27. 4. 2019, 20.57
Posodobljeno: 27. 4. 2019, 21.30
Deli članek:

Častnik ciprske vojske Nikos Metaxas je v četrtek priznal, da je umoril pet žensk in dekleti.

Reuters
Iskanje trupel v jezeru Kokkinopezoula. Voda je rdečkaste barve zaradi prisotnosti bakra, ki so ga kopali na tem področju.

Ciprska javnost je zgrožena. 35-letni Metaxas ima na vesti najmanj sedem življenj, preiskovalci pa se bojijo, da je žrtev še več. Nekateri šepetajo o številki 30.

Po vrsti. Policija je 14. in 20. aprila v opuščenem rudniškem rovu v bližini vasi Mitsero na obrobju Nikozije našla trupli Filipink. 28-letna Arian Palanas Lozano in 38-letna Marry Rose Tiburcio sta bili pogrešani od maja oziroma avgusta lani. Do vojaka so kriminaliste pripeljala spletna sporočila Tiburciove. Z njim se je namreč srečala po dogovoru na spletnih straneh za zmenkarije.

Metaxasa so prijeli, ga zasliševali in od njega dobili tudi priznanje za umor tretje pogrešene Filipinke, 31-letne Maricar Valdez Arquiola, ki je izginila konec leta 2017. Častnik, ki je imel na telefonu njene fotografije, jih je odpeljal na kraj zločina, do vodnjaka na območju vojaškega strelišča. Tam so poleg Arquiole našli še četrto truplo, doslej še neznane ženske, najverjetneje nepalskega ali indijskega rodu.

Preiskovalci zdaj preiskujejo jezeri v bližini rudnika. Metaxas je namreč priznal, da je umoril še Romunko Livio Florentino Buneo in njeno 8-letno hči, tam pa bi lahko bilo tudi truplo 6-letne hčere 38-letne Filipinke. Ciprski mediji na podlagi pogrešanih žensk v zadnjih dveh letih domnevajo, da bi lahko bilo žrtev še več.

Reuters
V Nikoziji so na protestih izpostavili malomarno preiskavo policije v primeru pogrešanih žensk iz tujine.

V ciprski javnosti se slišijo tudi glasovi, ki zahtevajo odstop notranjega ministra in vodstva policije. Po mnenju nekaterih niso naredili dovolj pri iskanju pogrešanih.