maraton nadzora hitrosti

Kljub napovedanim nadzorom 130 km/h skozi naselje

B.K.
4. 4. 2019, 15.24
Posodobljeno: 4. 4. 2019, 15.53
Deli članek:

V sredo so policisti po vsej državi nadzirali hitrost vožnje.

arhiv Svet24
Korenjak ga je po cesti pognal skoraj do dvestotice.

Tako imenovani 'maraton nadzora histrosti', ki je del vseevropske akcije nadzora hitrosti, je potekal na kar 611 lokacijah po vsej državi. Policisti so z izkupičkom zadovoljni, saj se je "promet po državi umiril, naše ceste pa ta dan niso zahtevale življenja," so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Popolnoma brez kršitev pa le ni šlo. Policisti so namreč ugotovili 862 prekoračitev hitrosti, od tega kar 584 v naseljih.

Izpostavili so dva izjemno huda kršitelja. Eden je po avtocesti vozil nekaj manj kot 200 kilometrov na uro, drugi pa je skozi naselje drvel s skoraj 130 kilometi na uro. Zoper oba voznika sta bila podana obdolžilna predloga na pristojno sodišče.

PU Nova gorica
Novogoriški policisti med maratonom.

Od ostalih 860 kršiteljev so jih policisti 100 le opozorili, 93 tujim voznikom so izrekli globo, ki so jo plačali na kraju, 446 voznikom so na kraju izdali plačilni nalog, še 221 pa jih lahko pričakuje, da jim bo po pošti poslan plačilni nalog oziroma obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti.

Maraton nadzora hitrosti se je začel pred šestimi leti v Nemčiji, kmalu pa so ga začele izvajati tudi druge države članice Evropske mreže prometnih policistov. Letošnji maraton nadzora hitrosti je istočasno potekal v 26 državah.