Remi s Severno Makedonijo

Nesrečni Stojanović: Najprej sem mislil skočiti, a sem bil prekratek, bil pa sem prepričan, da mi bo žogo uspelo izbiti

G.G./STA
25. 3. 2019, 07.15
Posodobljeno: 25. 3. 2019, 07.21
Deli članek:

Slovenska nogometna reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 v Stožicah igrala 1:1 (1:0) proti Severni Makedoniji. Za Slovenijo je zadel Miha Zajc v 34. minuti, za goste pa Enis Bardi v 47.

Reuters
Stojanović ni uspel izbiti žoge mimo Alioskega. Ali drugače povedano, žoga se je odbila smer teka Alioskega.

Slovenija je ob novi borbeni predstavi tudi pred očmi treh predsednikov Uefe, države in vlade Aleksandra Čeferina, Boruta Pahorja in Marjana Šarca prišla do novega neodločenega izida. Potem ko je 1:1 igrala že v četrtek v Izraelu, je tokrat kljub znova všečni predstavi vzela le točko, predvsem po zaslugi individualnih napak.

"Manj, kot smo pričakovali in želeli, kar se tiče tekme, je pa realen rezultat glede na potek dogajanja na igrišču," je po tekmi povedal slovenski selektor Matjaž Kek. "Zanimiva tekma, a v fazi igre nismo bili dovolj kakovostni proti tekmecu, ki je pokazal svojo kakovost. Danes smo dali dober gol, imeli smo tudi srečo ob koncu polčasa, mogoče pa igralci še premalo verjamejo v svojo kakovost. Gol, ki ga dobiš na tak način na začetku polčasa, pa te seveda zamaje. Res je, manjkajo še zmage, zmagovalna miselnost mora priti v igralce same. Z odnosom pa sem zadovoljen."

Kaj pa pravi posredni krivec za prejeti gol Slovenije Petar Stojanović: "Mislim, da je vidno, da smo žalostni, ker nismo osvojili treh točk. Škoda moje napake. Mislim, da so oni imeli v prvem polčasu le kako polpriložnost, prvo pravo pa so izkoristili. Ni kaj. Gremo naprej, škoda pa za mojo napako. Najprej sem mislil skočiti, a sem bil prekratek, bil pa sem prepričan, da mi bo žogo uspelo izbiti. Toda odbila se je k tekmecu. Škoda, da nismo vzeli treh točk."

Še mnenje trenerja Severne Makedonije: "Vse, kar bi bilo več od treh točk v začetku kvalifikacij, je za nas dobro. Bili smo kakovostni, pripravili smo si priložnosti proti kakovostnemu tekmecu na njegovem terenu, nismo pa bili učinkoviti. Imeli smo možnost, da dobimo vse tri točke. Mislim, da smo imeli lepše priložnosti, neodločen izid je dober, a glede na potek tekme mislim, da bi si mi bolj zaslužili zmago."